Foto: Claudio Bresciani/TT, Instagram

Elisabeth ”Bettan” Andreassen flyttar ifrån pojkvännen – bekräftar förändringen: ”Skönt att vara fri”

Elisabeth ”Bettan” Andreassen och pojkvännen Øystein Sørum har varit ett par i sex år.
Nu bekräftar schlagerstjärnan att de inte längre bor ihop.
– Jag tycker att det är skönt att vara lite fri, säger hon till Hänt.

Vi känner alla hennes som en del i trion ”Kikki, Bettan och Lotta” – hon uppträdde under några år med Kikki Danielsson och Lotta Engberg. Men den svensknorska sångerskan Elisabeth ”Bettan” Andreassen, 66, är såklart även känd som Eurovision-vinnare 1985 med låten ”La det Swinge” (Bobbysocks hette den norska duon).

2002 uppträdde hon i ”Melodifestivalen” med just Kikki och Lotta. Låten ”Vem é dé du vill ha” blev en stor publiksuccé. Den kom på tredje plats. Två år senare gjorde de tre en stor sommarturné.

Läs mer: Lotta Engbergs ärliga ord om Kikki Danielsson – så har relationen förändrats efter alla år: ”Riktigt fräckt”

Numera turnerar ”Bettan” och Lotta, som känt varandra i 40 år, själva. Den 22 november inleds deras nya julturné. De kommer att besöka 20 olika städer.

– Det var så roligt förra året så det var ju inget snack om att vi måste vara ute i år igen. Det funkade otroligt bra och det verkar som att folk tycker att det är kul att både höra och se oss tillsammans. Så ja, det var jättetrevligt, säger “Bettan” till Hänt.

Maken dog i hjärtinfarkt

”Bettan” var tidigare gift med Tor Andreassen. Han dog tyvärr av en hjärtinfarkt i juni 2016. Tillsammans fick de två döttrar, Anna och Nora. Så här har ”Bettan” tidigare sagt om Tors begravning:

– Vi satt i bilen, och bilen med hans kista körde framför oss på E18. Jag kommer aldrig att glömma det. Jag vet precis var det var och tänker på det varje gång vi kör förbi. Varje gång.

Drygt två år efter makens död träffade hon en ny kärlek i Øystein Sørum. De träffades via Tinder. Till en början var de särbos, sedan testade de på att bo ihop. Men nu bekräftar Elisabeth Andreassen för Hänt att så inte längre är fallet. De är visserligen fortfarande ett kärlekspar – men de bor på varsitt håll.

”Det funkar jättebra”

– Ja, det funkar jättebra. Jag bor ju för mig själv och han bor för sig så det funkar jättebra. Jag tycker att det är skönt att vara lite fri, säger hon.

Samtidigt bekräftar hon att hon och Øystein provade att leva tillsammans.

– Jo det var vi. Men så flyttade jag och köpte ny lägenhet och då kände jag att nej jag vill vara för mig själv, kunna ha mina döttrar hemma hos mig när jag vill. Och det funkar jättebra.

Det finns inget facit på hur ett kärleksförhållande ska se ut. Man gör det man själv vill och det man trivs med.

Lycka till ”Bettan” och Øystein!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev