Erik Videgård skilde sig från exfrun – år senare kom sanningen fram

Erik Videgård har varit gift två gånger. I en lång intervju med Expressen väljer nu stjärnkocken att tala ut om varför äktenskapen tog slut.

Det finns alltid två sidor, säger han till tidningen.

Erik Videgård är en av Sveriges mest välkända matprofiler, med en bred karriär som krögare, kokboksförfattare, tv-kock och entreprenör.

Han började sin bana som ljudtekniker på 80-talet och jobbade med artister som Reeperbahn, Peter LeMarc och Europe. Men snart valde han att satsa på restaurangvärlden istället. Första jobbet som servitör på Gyldene Freden ledde snabbt vidare till rollen som restaurangchef på Coq Blanc.

På 90-talet blev han ett namn att räkna med när han gjorde restaurangen East till en av Stockholms hetaste platser. Han har även varit med och utvecklat flera andra framgångsrika restauranger, som ”Halv trappa plus gård”, och har haft stor betydelse för att introducera asiatisk mat, särskilt det smakrika Sichuanköket, i Sverige.

Just nu är Videgård aktuell som tv-kock i Nyhetsmorgon och tävlande i ”Kockarnas kamp”, samtidigt som han driver olika matlagningsprojekt på flera plattformar.

Erik Videgårds sjukdomskamp och stödet från familjen

De senaste 15 åren har dock varit tuffa för stjärnkocken Erik Videgård. Han genomgick strålbehandling för cancer i svalget och vaknade en morgon till den chockerande upptäckten att hans käke hade gått av.

Det ledde till en omfattande operation, där han dessutom fick för lite morfin och tvingades uthärda intensiva smärtor. I en intervju med Expressen berättar han om den svåra tiden efter operationen och hur han kämpade sig igenom den.

– Skräck. Panisk skräck. Jag kunde ju inte röra mig, hade dränage och slangar överallt. Kunde varken prata eller göra mig förstådd, tills jag kom på att jag kunde skriva ”ont, ont, ont” i ett block som jag har kvar här någonstans, säger han till tidningen.

Därför skilde sig Erik Videgård från hustrun

Erik Videgård har berättat att stödet från familjen har varit avgörande under de tuffa åren. På det privata planet är han pappa till tre barn: Max, 22, Jack, 24 och dottern Felicia, 40.

För fyra år sedan gick Erik och hans dåvarande hustru skilda vägar, men han understryker att skilsmässan inte var kopplad till hans hälsoproblem.

– Nej, det var helt andra saker. Vi utvecklades åt helt andra håll bara, säger han i en intervju med Expressen.

Erik har varit gift en gång tidigare och har länge funderat över vad som egentligen ledde till den skilsmässan. Nyligen fick han ett svar från sin första fru, även om han minns det annorlunda.

– Jag pratade med min första fru om det. Felicias mamma. Om varför vi skilde oss egentligen. För jag har inte det fullständigt klart för mig. Men hon sa att jag aldrig var hemma, utan bara jobbade. Det är inte som jag minns det. Men det finns alltid två sidor, säger han till tidningen.

Du är så stark som delar med dig, Erik.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev