Hans Wahlgrens flyttade hem till dottern Pernilla Wahlgren efter att han fick sorgliga cancerbeskedet

När Hans Wahlgren fick sitt dödsdom av läkarna valde han att flytta hem till dottern Pernilla Wahlgren ett tag.

I torsdagens avsnitt av ”Wahlgrens värld” fick tittarna se hur familjen reagerade på Hans fruktansvärda cancerbesked.

Kvällens avsnitt gör mig påmind om tiden innan pappa blev sjuk. Eller, vi hade precis fått reda på att den där jävla cancern hade slagit rot i hans kropp och att den var obotlig”, skriver Pernilla på Instagram.

Den femtonde säsongen av ”Wahlgrens värld” rullar just nu på Kanal 5 och Max (tidigare Discovery+).

I det sjätte avsnittet får tittarna se hur familjen Wahlgren/Ingrosso reagerar på Hans Wahlgrens, 86, cancerbesked som han fick i oktober i fjol, alltså för drygt åtta månader sedan.

Läs mer: Pernilla Wahlgrens ord om pappa Hans begravning – tog farväl av hela familjen: ”Då brast det…”

Det är givetvis oerhört sorgligt och många tårar fälls i avsnittet.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren i ”Wahlgrens värld”. Foto: Max (tidigare Discovery+)

Eftersom läkarna sa att cancern var obotlig så visste alla att han skulle dö inom en kort tid, men de visste inte exakt hur mycket tid han hade kvar.

Kvällens avsnitt gör mig påmind om tiden innan pappa blev sjuk. Eller, vi hade precis fått reda på att den där jävla cancern hade slagit rot i hans kropp och att den var obotlig. Där och då visste vi inte om det handlade om veckor eller månader och bara vetskapen om att vi snart skulle förlora vår älskade pappa och morfar var ofattbar. Han var ju precis som vanligt fortfarande. Bara lite tröttare. Men vi tog verkligen till vara på varje stund tillsammans! Pappa bodde ju till och med hos oss en tid. Den bästa tiden”, skriver Pernilla om avsnittet på Instagram.

Bianca Ingrosso
Även Bianca Ingrosso reagerade givetvis kraftigt på nyheten om hennes morfar. Foto: Max (tidigare Discovery+)

Hans Wahlgrens avgörande beslut

När Hans fick beskedet så valde alltså han och dottern Pernilla att han skulle flytta hem till henne på Lidingö ett tag – under en del av perioden var frun Christina Schollin, 86, i parets semesterhus i Nerja, Spanien.

Hans och Pernilla fick då mycket egentid ihop, någonting de båda uppskattade enormt mycket.

Hon skriver också i sitt inlägg om hur de åt frukost och middag ihop varje dag, hur hennes syskon och deras barn kom och hälsa på Hans och om hur han ofta satt i Christian Bauers pappas favoritstol och löste korsord.

Någonting som aldrig kommer inträffa igen, eftersom Hans gick bort den 10 maj.

Men så tänker jag på vilken fantastiskt fin sista tid vi fick tillsammans. Och att dom där ”veckorna” som läkarna pratade om ju faktiskt blev till hela 7 månader. Och då känner jag mig tacksam istället för ledsen”, skriver hon.

Sista månaderna blev fina ändå

Pernilla berättar att eftersom hon och hennes far fick så mycket tid ihop på slutet så hann hon verkligen säga till honom hur mycket hon älskade honom och att han var en så bra pappa och morfar. Till slut tyckte nästan Hans att det blev tjatigt.

Men hon fortsatte att nöta in budskapet, så att han ”inte skulle känna sig oälskad i alla fall”.

Hans Wahlgren
Skådespelaren Hans Wahlgren. Foto: Claudio Bresciani / TT

Pappa fick 86 fantastiska år på jorden. Och vår mamma, jag och mina syskon och våra barn har fått SÅ många fina år tillsammans med vår älskade pappa och morfar/farfar, varav de sista 7 månaderna blev de mest värdefulla av alla”, skriver Pernilla.

Även hennes make Christian Bauer uppskattade verkligen att svärfar bodde hemma hos dem en tid. Det blev ett vackert avsked.

Så otroligt fint skrivet älskling och dom två finaste minnena sedan vi fick reda på den här fasansfulla sjukdomen är när din far, min KärFar bodde hemma hos oss och förstås när han förde fram dig till mig i kyrkan. Du kommer alltid vara älskad Hasse”, kommenterar han på Instagram.

Vi förstår att det varit en oerhört tuff tid för er alla i familjen. Hans är så saknad och älskad av många – även av folk som inte kände honom alls.

Hans var en fin man som många kommer bära med sig i sina minnen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev