Foto: Shutterstock/ Instagram

Heather Locklears skandalösa liv – 24 år efter Melrose place väcker bilderna på stjärnan oro

Heather Locklear har alltid varit en populär profil.

Den blåögda stjärnan slog igenom stort med huvudroller i ikoniska serier som Dynasty och Melrose Place, och tjänade miljontals dollar under sin karriär.

Men hennes kärleksliv har varit kantat av skandaler och tumultartade skilsmässor. Och nu är hennes familj är djupt oroad och känner sig ”hjälplös” inför stjärnans livsstil.

Hollywood kan vara en grym plats. Ena dagen är du på toppen av världen, och nästa dag kastas du åt sidan som om du inte längre betyder något.

Fråga bara Heather Locklear – hon vet allt om just detta.

Under de senaste åren har otaliga skvallertidningar rapporterat om hennes personliga kamp och spekulerat kring hennes påstådda drog- och alkoholproblem.

Men sanningen är att Heather Locklears tragedier började långt tidigare i livet.

Vi har sett det så många gånger förr – en typisk amerikansk flicka slår igenom på ett spektakulärt sätt. Hon är vacker, framgångsrik och har högprofilerade relationer.

För Heather började allt redan i high school: med sitt blonda hår, sina stora blå ögon och sitt strålande leende var det omöjligt att inte lägga märke till henne. På den tiden jämfördes hon ofta med den legendariska Farrah Fawcett.

På ytan verkade allt perfekt. Men var det verkligen så?

Tunga dödsfallen i familjen

Om man ser tillbaka på vad Melrose Place-stjärnan har sagt i gamla intervjuer framträder en annan bild. Trots framgångarna kämpade hon med självbilden under sin uppväxt.

Heather beskriver sig själv som ett blygt barn med ”beniga armbågar, akne och tandställning”.

Hon drömde om att bli cheerleader – men ansågs för smal och svag.

Hemma hade hon däremot en trygg uppväxt, och Heather har beskrivit sin barndom som kärleksfull och lycklig.

Skådespelerskan har ofta talat varmt om sina föräldrar och hyllat deras starka äktenskap. Hennes mor var produktionsledare och hennes far var en pensionerad överste i marinkåren.

”Min far var överste i marinkåren, väldigt kärleksfull, men han hade en speciell blick i ögonen när han var missnöjd”, berättade Heather för New York Times.

Det förekom dock fruktansvärda händelser som skakade om Heathers barndom, sådant som inget barn borde behöva uppleva.

När hon bara var 16 år begick hennes farbror självmord. År 1986 tog Locklears 27-åriga kusin också sitt liv genom att skjuta sig själv.

De tragiska dödsfallen sände chockvågor genom Locklear-familjen. Dessa fruktansvärda händelser gör fortfarande Heather stel av skräck när de kommer på tal.

TV-publiken hade ingen aning om detta när Heather blev känd. Många såg henne som en ”snäll flicka” – nästan lite tråkig. Men allt detta skulle förändras med hennes första äktenskap. För den man hon gifte sig med var långt ifrån vanlig.

Vilda natten med Tom Cruise

Efter sitt genombrott i såpoperan Dynasty sågs Heather ofta i sällskap med rockstjärnor och andra begåvade skådespelare.

Efter en audition i början av 1980-talet fattade Tom Cruise och Heather Locklear tycke för varandra. Det var inte riktigt dejting, men Heather berättade om deras vilda natt tillsammans i ett avsnitt av Chelsea Lately.

Enligt Heather bestämde de sig för att umgås en kväll eftersom Tom inte hade så många vänner i Hollywood på den tiden. Tom var överlycklig över att få tillbringa kvällen med en stor och vacker stjärna som Heather. Även om Tom själv var en lovande skådespelare och hade haft framgångar med Risky Business, var han inte riktigt på Heathers nivå.

Tydligen visade Tom Cruise upp några av sina galna rörelser från Risky Business, vilket gjorde Heather lite förvirrad. ”Man står liksom bara där och vet inte vad man ska göra”, minns hon och fortsätter: ”Ska man dansa runt honom?”

Heather bestämde sig för att luta sig tillbaka och titta på medan Cruise utförde sin magi. Och det var slutet på det. Paret gick inte på några fler dejter efter den kvällen.

Relationen med Scott Baio

Scott Baios kombination av charm, skådespelartalang och roller i populära TV-serier gjorde honom till en stor stjärna på 80-talet. Hollywoods hjärtekrossare var en het vara bland många tjejer under den här tiden, men han föll för Heather Locklear.

”Heather Locklear var den första tjejen jag någonsin var kär i”, sa Scott Baio till People och tillade: ”Hon är den bästa tjejen i världen, och jag förstörde det.”

De träffades första gången 1983, under inspelningen av Battle of the Network Stars. Scott blev förtrollad av Heathers skönhet och föll pladask för henne. Känslan var ömsesidig, men deras förhållande gick så småningom i kras. Anledningen? Scott Baio kunde inte binda sig på allvar.

Dejtade Mark Harmon

NCIS-stjärnan Mark Harmon har inte alltid varit gift med sin älskade Pam Dawber. Innan de gifte sig var Mark en av Hollywoods mest eftertraktade ungkarlar.

År 1986 utsågs han till och med till världens sexigaste man av People Magazine. Vid den här tiden gjorde Mark succé som Dr. Robert Caldwell i St. Elsewhere och kunde ha valt och vrakat bland singelkvinnorna i Hollywood, även om han kanske inte helt förstod sin egen popularitet. Hans motspelare Cristina Pickles, som spelade sjuksköterskan Helen Rosenthal i St. Elsewhere, kommenterade en gång hur kvinnor reagerade på att se Harmon.

”Marks känslighet visar sig i hans vackra ansikte och kvinnor älskar det”, sa hon till People 1986. ”Jag tror inte att han är helt medveten om sin effekt på kvinnor.”

”Glöm Mel Gibson”, sa skådespelaren Donna Mills. ”Varje gång jag ser Mark tänker jag: ’Hem till dig eller hem till mig?'”

Heather Locklear hade naturligtvis också lagt märke till Mark Harmon, och de hade en kort flirt 1984. De skulle förmodligen ha blivit ett fantastiskt par, men ödet hade andra planer. Deras romans var kortlivad, enligt NCIS-stjärnan.

”Det började runt jul [1984] men var över vid nyår”, minns Mark och säger att Heather ”bara var en känslomässig kopp kaffe för mig”.

Fösta äktenskapet

1985 började Heather Locklear dejta Mötley Crües trummis Tommy Lee. De träffades första gången på en REO Speedwagon-konsert.

”Han var en bad boy, och den tanken var spännande för mig. Kanske var det mitt sätt att göra uppror”, säger hon.

Tyvärr började äktenskapet skaka ganska snabbt. Trots detta förblev paret gifta i nästan åtta år.

”Jag älskade verkligen Tommy – ja, under en tid”, säger hon. ”Jag gjorde mitt bästa.”

Deras ursprungliga plan var att hålla ihop livet ut, och Heather pratade ofta om att bara gifta sig en gång.

”Jag tror att vi kommer att bli världens coolaste mormor och morfar”, sa Tommy Lee i en intervju med People kort efter deras bröllop. ”Vi kommer att vara 85 eller 90 år; jag kommer fortfarande att vara en rockgris och Heather kommer fortfarande att vara vacker.”

1993 gick paret skilda vägar, men Heather skulle snart finna kärleken igen.

Heather Locklear och Richie Sambora

Bara ett år efter skilsmässan fann Heather Locklear kärleken på nytt, den här gången med rockstjärnan Richie Sambora, gitarrist i Bon Jovi. De möttes i New York under en av Heathers PR-resor för Melrose Place.

Det spekulerades i om hon hade tagit tillräckligt med tid för att läka från sitt första misslyckade äktenskap, och Heather och Richie ställdes inför utmaningen att bo på varsin sida av USA – han i New Jersey och hon i Kalifornien. Men trots avståndet verkade paret få det att fungera.

1994 gifte de sig i New Jersey. De nöjde sig inte med ett enda firande, utan flög till Paris för ytterligare en ceremoni kort därefter.

Efter att ha varit gift med den vilda Tommy Lee uttryckte den då 33-åriga stjärnan från Dynasty, T.J. Hooker och Melrose Place att hon äntligen hade funnit en stabil, stödjande och ansvarsfull partner i Richie Sambora.

År 1997 fick paret sitt första och enda barn, dottern Ava Sambora.

Tyvärr, trots att Heather och Richie var ett drömpar, började deras förhållande också knaka i fogarna efter sju år av äktenskap.

Ansökte om skilsmässa

Efter elva år som man och hustru ansökte Heather Locklear om skilsmässa. Hon hänvisade till oförsonliga skillnader, ett typiskt skäl i kändisskilsmässor. Följderna av Heathers skilsmässoansökan var dock allt annat än typiska.

Det hela började med att Heathers publicist spred nyheten om skilsmässan i februari 2006. Det fanns dock ett problem – Richie Sambora hade ingen aning om att hans fru ville skiljas.

Rockaren blev överraskad av nyheten, eftersom nyheten uppenbarligen inte nådde fram till rockaren, som nyligen hade varit på turné. Och han slog tillbaka när reportrarna frågade vad som hade hänt mellan paret. Richie hävdade att rapporterna om deras skilsmässa var ”helt osanna” och att han var mitt uppe i planeringen av Alla Hjärtans Dag med sin fru.

Men faktum var att Heather verkligen hade ansökt om skilsmässa. Och allt eftersom dagarna gick började fler och fler smutsiga detaljer dyka upp. Enligt People hade Heather snubblat över ett mejl som skickats till Richie Sambora från en kvinna som de båda kände. Mejlet innehöll provocerande bilder.

Upptäckten var droppen som fick bägaren att rinna över och Heather blev ”helt förkrossad”. Sambora förnekar dock bestämt alla äktenskapliga indiskretioner.

Men turbulensen kring hennes skilsmässa slutade inte där. Uppbrottet orsakade också en spricka mellan Heather och hennes nära vän Denise Richards. Strax efter skilsmässan började Richie Sambora nämligen dejta Denise, som också gick igenom en mycket omtalad och tuff separation från Charlie Sheen. Eftersom Charlie och Heather hade blivit vänner efter att ha arbetat tillsammans i TV-serien Spin City, var de två paren välbekanta med varandra.

Skilsmässorna förde Denise och Richie samman och de blev så småningom förälskade, vilket naturligtvis inte föll Heather i smaken. Det spekulerades i att en eventuell affär mellan Richie och Denise var den verkliga orsaken till Heathers skilsmässa, men Denise har förnekat detta. Vad som dock är klart är att Richies och Denises relation djupt sårade Heather.

”Det där med Heather, det har varit svårt”, sa Denise Richards till Entertainment Tonight 2006. ”Man kan inte rå för vem man faller för och den vänskapen var tyvärr över och gick inte att rädda.”

Enligt Denise var hon och Heather aldrig ”bästa vänner” och hon stal inte sin väns man, som vissa rykten antydde. Att bli tillsammans med Richie var det sista hon ville, men det kunde inte hjälpas när de föll för varandra.

”Vi (hon och Sambora) var vänner och vi gick båda igenom skilsmässor, och det var det som drog oss till varandra … Jag stal inte någons man. Dejtade jag en tidigare väns exmake? Ja, det gjorde jag. Bröt jag upp ett äktenskap? Nej”, sa Richards till Us Weekly.

Relationen mellan Denise Richards och Richie Sambora var kortlivad. De bröt upp i början av 2007 men förblev vänner efteråt. Paret gav det ett nytt försök 2011, men bestämde sig i slutändan för att förbli vänner.

Trots de tumultartade omständigheterna kring deras skilsmässa har Heather och Richie lyckats upprätthålla en god relation. Många år efter deras uppbrott talade Richie Sambora med People och avslöjade att han och Heather fortfarande älskar varandra.

”Tiden läker gamla sår. Jag menar, jag älskar fortfarande Heather och jag vet att hon älskar mig. Hon är mamma till mitt barn. Vad kan man säga?”, förklarade Richie.

Så lever Heather idag

Naturligtvis spelar deras älskade dotter Ava en nyckelroll i att upprätthålla en sund kommunikation mellan dem. Båda hennes föräldrar är otroligt stöttande, och när Ava Sambora gick på catwalken på White Trash Beautiful Spring 2011 Fashion Show var Heather och Richie där, sida vid sida. De har också varit tillsammans under flera jul- och Thanksgiving-firanden.

”Vi har det väldigt bra. Det är faktiskt ännu bättre för [vår dotters] skull”, sa Richie till Access Hollywood 2012. ”Heather och jag respekterar verkligen varandra och vi har blivit bättre vänner, tror jag, nu när vi inte är gifta.”

De senaste åren har, som många vet, varit ganska tuffa för Heather Locklear. Hon har arresterats flera gånger och har kämpat med alkohol- och läkemedelsberoende. Det första oroväckande tecknet kom 2008, då någon som påstod sig vara Locklears läkare ringde 911 och sa att stjärnan försökte ta livet av sig.

Räddningstjänsten skyndade till hennes hus och polisen utredde saken, men efteråt sa Heathers publicist att larmet var falskt. Polisen trodde dock att samtalet var äkta.

Tyvärr fortsatte Heathers nedgång, och hon har fått behandling för missbruk 20 gånger. Inte långt efter det alarmerande samtalet 2008 skrev den sexfaldigt Golden Globe-nominerade kvinnan in sig på ett medicinskt center i Arizona för behandling av ångest och depression. År 2018 avslöjade Richie Sambora att han hade anlitat ett team av specialister för att ta hand om Locklear efter att hon återigen haft problem med alkohol och arresterats för våld i hemmet och våld mot tjänsteman.

Richie hjälpte till att ordna och täcka kostnaderna så att Heather kunde bo kvar på ett långtidsboende där några av de bästa läkarna och psykiatrikerna kunde hjälpa henne.

”Jag kommer naturligtvis alltid att finnas där för Heather och särskilt för Ava. Jag är mycket stolt över min dotter för hennes lugn och styrka under denna svåra tid”, säger Richie Sambora till Daily Mail.

På senare år verkar Heather ha varit mer stabil och hon har enligt uppgift varit nykter i många år nu. Tyvärr publicerades 2023 några oroande bilder av henne, vilket återigen väckte oro för hennes välbefinnande.

New York Post publicerade bilder som visade Locklear uppträda oberäkneligt och prata med sig själv offentligt, vilket väckte farhågor om att hon kanske återigen hamnat på en svår plats i livet.

Vi hoppas innerligt att Heather mår bra idag. Det är inte lätt att uppnå den nivå av framgång som hon gjorde, med allt vad det innebär.

Men hon verkar vara en genuint fin person, så vi önskar henne allt gott och hoppas att hon finner lycka i många år framöver.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev