Lasse Berghagens änka Eva har dragit sig undan – gjorde ett undantag för SVT

Det har gått snart nio månader sedan älskade Lasse Berghagen gick ur tiden. Sedan dess har hans änka Eva dragit sig undan och syns inte ute i offentligheten längre.

– Hon kanske känner att det var den tiden hon var med Lasse hon var ute och så, säger Tommy Nilsson, som var gift med Lasses dotter Malin i 14 år, till Hänt.

Den 19 oktober i fjol lämnade artisten, skådespelaren och programledaren Lasse Berghagen jordelivet – han blev 78 år gammal.

Lars Berghagen, vår Larsan, har i dag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev familjen i ett mejl till TT.

Nästan nio månader senare var det så dags att hedra Lasses minne i SVT:s ”Allsång på Skansen”, programmet han själv ledde och gjorde till sitt mellan 1994 och 2003.

Den nuvarande programledaren Pernilla Wahlgren, 56, hintade om att just det tredje avsnittet av ”Allsången” skulle handla om Lasse Berghagen.

Det blir feststämning – men det kommer även bli känslosamt… I morgon kommer vi nämligen hylla allas vår älskade Lasse Berghagen”, skrev hon på Instagram för en tid sen.

Änkan Eva på plats på Skansen

Några av de som var på plats för att delta i hyllningen av allas vår älskade Lasse var hans döttrar Maria Berghagen, 48, och Malin Berghagen, 58, samt hans änka Eva Berghagen, 72.

Lasse älskade verkligen sin fru och hon hade stor del i hans framgång.

– Eva har varit ett otroligt bra bollplank. Jag har ju inte gjort ett jobb utan att först tala med henne om jag ska göra det eller inte. Så hon är ett otroligt stöd. Eller stöd, det låter som att jag är handikappad, men hon pushar mig hela tiden. Mycket av min tid går ju annars åt till att sitta på kammaren och skriva dikter och texter, det är ju det jag tycker är roligast, har han sagt till Femina.

Sedan Lasses död har Eva hållit en väldigt låg profil. Hon har inte synts till ute i offentligheten.

Tommy Nilssons ord om Eva

Nu berättar hennes tidigare ”svärson” Tommy Nilsson, som var gift med Malin Berghagen i 14 år, om varför hon dragit sig undan.

– Hon kanske känner att det var den tiden hon var med Lasse hon var ute och så, säger han till Hänt.

– Det är ju en sorg såklart, det ska gå ett år minst, du vet. Man ska gå igenom alla högtider och sådär. Men jag vet inte, jag har inte pratat med henne på jättelänge.

Det var ett fint och värdigt farväl till Lasse Berghagen från Sollidenscenen. Väldigt fint också att Eva, Maria, Malin och flera andra från familjen var på plats.

Vad tycker du om Lasses hyllning i ”Allsång på Skansen”? Skriv en kommentar, dela och gilla-markera gärna artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev