Foto: SVT, TV4

Malin Berghagens kamp efter pappa Lasse Berghagens död – sjukskrev sig: ”Föll ihop”

Det senaste året har varit tufft för Malin Berghagen.

Förra sommaren tvingades hennes pappa Lasse Berghagen att ställa in sina konserten efter att fått problem med hjärtat. Ett halvår senare somnade han in.

Nu berättar Malin om den svåra tiden efter sin pappas död.

– Jag bara föll ihop, säger Malin Berghagen i podden ”Berghagen och Tess”.

Malin Berghagen är dotter till de folkkära artisterna Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som gifte sig 1965. Det var året därpå som Malin föddes, men föräldrarnas äktenskap skulle inte bli långvarigt.

Lasse var upp över öronen förälskad i Lill-Babs, men känslorna var inte ömsesidiga. I Malou efter tio har Lasse tidigare berättat att han en dag gick på promenad och såg löpsedlar om att att Lill-Babs skulle skilja sig. Det visade sig att hans fru hade träffat någon annan.

– Man skulle ha rullskrikdsor för att hinna med henne. Hon skulle hela tiden vidare, berättade Lasse i ”Malou efter tio” och fortsatte:

– Vi hade våra ups and downs, som alla har. Du kämpar och sliter och en del blir bra och annat mindre bra – men det var roliga år.

Lasse Berghagen somnade in efter problem med hjärtat

Lasse och Lill-Babs lyckades trots skilsmässan ha en god relation till varandra. Och dottern Malin stod båda föräldrarna väldigt nära. Men under 2018 skulle den första av två tragedier drabbas Malins föräldrar.

Lill-Babs fick plötsligt hjärtsvikt och fördes akut till sjukhuset, och somnade in kort därpå efter att ha fått reda på att hon även hade cancer. Lill-Babs tog sitt sista andetag den 3 april 2018, hon blev 80 år gammal.

Fem år senare skulle Malin även förlora sin pappa Lasse Berghagen. Det var förra sommaren som 78-årige Lasse tvingades ställa in sina konserter efter att ha fått problem med hjärtat.

Med månaderna försämrades hans hälsa och han somnade till slut in i den 19 oktober, omgiven av familjen.

Malin blev sjukskriven efter Lasses död

Under tiden som Lasse var sjuk tänkte Malin mest på alla andra och glömde att ta hand om sig själv.

– Jag körde på ganska hårt, jag tog hand om alla andra. Jag styrde upp allting och var lite såhär ”Pappa i got this”. Jag ville att han skulle kunna att jag gör det här för honom, jag gör det för vår familj, berättar Malin i podden ”Berghagen och Tess”.

Två månader efter pappans död kom verkligheten ikapp Malin som ett slag i ansiktet. Murarna hon hade jobbat hårt för att bygga upp, rasade helt.

– Men i december var jag helt knockad. Jag bara föll ihop, så jag sjukskrev mig för fösta gången på jätte- jättelänge, säger Malin i podden.

Sedan följde panikångestattack men Malin förstod inte vad det var. När beskedet från läkaren kom fick Malin hjälp att sakta ner och hitta tillbaka till sig själv.

Du är så stark som berättar Malin.

Vi alla saknar Lasse så mycket.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev