Petter Stordalens nya glädjande besked – med 28 år yngre svenska kärleken

Petter Stordalen är norrmannen som föddes till att bli entreprenör.

Med hotellkedjan Strawberry samt andra investeringar har han genom åren kommit att bli en av Skandinaviens rikaste personer.

Och på kärleksfronten ser det inte sämre ut.

Petter Stordalen, 61, har sedan barnsben varit duktig på att göra affärer. Som 12-åring blev han utsedd till Norges bästa jordgubbsförsäljare och kanske var det därför han valde att döpa hotellkedjan till just ”Strawberry”, vilket han även döpte om Friends Arena till.

Som ung vuxen kom att bli Norges yngsta köpcentrumchef vid 24 års ålder och resten är som det brukar heta – historia.

Petter Stordalen var tidigare gift med Gunhild Stordalen, 45, (född Melhus). Bröllopet ägde rum i Marocko 2010 och sades då vara Skandinaviens dyraste med en prislapp på omkring 20 miljoner norska kronor.

I november 2019 meddelade dock paret att de skulle skilja sig.

Tillsammans med första hustrun Ingrid Stordalen har Petter tre barn som i dag är vuxna.

Livet med svenska flickvännen

Sedan 2020 har Petter Stordalen ett förhållande med svenskan Märta Elander Wistén, 34, som är en tidigare elitryttare. Tillsammans bor de i den så kallade Pausvillan i Bygdøy i Oslofjorden. Men Petter äger även lyxvåning i Stockholm.

Petter har starka kopplingar till Sverige, inte minst då han gör de flesta av sina affärer i Sverige. Men också naturligtvis då flickvännen är svensk.

– Jag har sagt det många gånger, men jag känner mig verkligen som en svensk i en norsk kropp. Jag har köpt lägenhet här, min flickvän är svensk, hennes familj är svensk. Allt det bästa kommer från Sverige, säger Petter Stordalen till Expressen.

Nytillskottet i familjen

Det var i februari förra året som Petter Stordalen blev morfar då hans dotter Emelie och hennes svenske make Jens fick barn. Det gör dessutom Petters flickvän Märta till bonusmormor vid 34-års ålder.

Men även om Petter är oerhört framgångsrik så är han sparsam med att lägga sig i dotterns liv och ge råd som de inte bett om.

– Det jag kan göra för henne som pappa är att ge massa kärlek och ha tålamod. Sedan överlåter jag det till andra till Jens som är världens bästa svärson, säger Stordalen till Expressen och fortsätter:

– Jag lever mitt liv och har gjort mina fel. Jag kan ge barnen råd om de kommer och ber om det. Sedan måste de inte följa de råden. De måste få göra sina egna misstag.

Vi önskar er all lycka Petter, Märta och resten av familjen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev