Foto: Youtube/Afterwork-TV/Instagram

Rickard Olsson säljer villan efter 26 år – tv-profilen om starka känslorna efter uppbrottet

Han har bott i huset i 26 år – men väljer nu att bryta upp och lämna.
Tv-profilen Rickard Olsson berättar om starka känslorna efter beslutet att sälja villan utanför Stockholm.
– Jag vill tillbaka till stan, säger han till Nöjeslivet.

Rickard Olsson har en lång och framgångsrik karriär inom tv-branschen på meritlistan. Profilen har bland annat lett underhållningsprogram som ”Bullen” och ”Söndagsöppet”.

I tio års tid ledde han också SVT:s långkörare ”Vem vet mest”. Men när public service-kanalen meddelade att programformatet skulle göras om valde Rickard att lämna. I stället återvände han till ”Bingolotto” på TV4 där han även var programledare i några år tidigare på 2000-talet.

Fortfarande än i dag möter han folk på stan som vill snacka ”Vem vet mest”.

– Flera i veckan. De säger att de saknar det. Jag tror de saknar själva vane-tittandet. ”Vem vet mest” var ju inte en gourmetkrog som man kanske går till en dag i veckan, utan det bygger på en annan typ av tittande. Folk hade ju ställt sina mat- och sovklockor efter det. Det var studenter på universitetet som satt och titta i kapp på söndagseftermiddagarna, och liksom tvättade sin själ på söndagarna efter helgen, har Olsson tidigare berättat för Nöjeslivet.

Numer är Olsson programledare för Afterwork-TV:s reseprogram ”Nyfiken På”. Han är nyligen hemkommen från en seglingsresa i Kroatien – och det är nu klart för minst fem nya resemål med Olsson i det populära reseprogrammet under hösten.

Rickard berättar att nästa resa går till Normandie i Frankrike.

Utanför rampljuset har tv-profilen kommit till ett stort beslut: han ska sälja villan i Nacka utanför Stockholm.

Efter över 25 år i huset är det med många känslor som Olsson nu flyttar från drömhuset.

– Ja, så är det så klart. Det är ett stort beslut att kasta ankar och flyga iväg. Jag har byggt och levt den här drömmen. Nu är det stort, dyrt och ensamt, säger Rickard Olsson till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Han hoppas nu kunna bygga en ny tillvaro inne i centrala delarna av Stockholm med hunden Harry.

– Jag vill tillbaka till stan. In till människobyn helt enkelt. Jag lider när jag åker förbi alla uteserveringar och ser alla glada människor som sitter där medan jag måste ut i vildmarken och ut med hunden, säger Olsson.

Tror du hunden kommer trivas lika bra i stan?

– Det är mitt största problem faktiskt, att ha hunden i lägenhet. Men jag tänker att jag får väl åka iväg med honom, helt enkelt. Sen är ju Gärdet fantastiskt för hundar, det är deras paradis. Hunden heter Harry, och är fyra år. Döpt efter Harry Styles.

Utgångspriset på Olssons villa med sjötomt är satt till 16 miljoner kronor och förmedlas av Svensk fastighetsförmedling.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Vem kommer trivas i huset?

– Alla kommer att trivas men om man har ett sjö- eller båtintresse och jobbar på Östermalm eller varsomhelst i Stockholm egentligen. Att kunna ta egen båt från egen brygga och lägga till vid Djurgårdsbron, jobba en hel dag, och sen åka hem igen med sin egen båt. Att båtpendla på det sättet, för det har jag gjort, är fruktansvärt häftigt. Att ta båten från egen brygga in till en av Europas vackraste huvudstäder, det är jävligt mäktigt. Det kan man göra från mars till november, december, beroende på hur isen lägger sig.

Men det är inte vem som helst som kan flytta in här. Smakar det så kostar det?

– Ja, men så är det ju. Att ha sjötomt med egen brygga 25 minuter från city … vilken annan storstad har man det i?

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Hur ser du din framtid när flyttlasset väl kommer gå?

– Jag tänker att jag kommer ha ett mycket mer aktivt socialt liv. Att resa och uppleva saker, och jag gör ju det nu med Afterwork-TV också. Jag har lagt pengarna på huset och njutning i många år, nu ska jag lägga pengarna på upplevelser.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev