STORT GRATTIS: Morgan Alling fyller 56 år – vändningen efter tuffa tiden med familjen

Morgan Alling har en imponerande och omfattande karriär i ryggen. Han är känd som skådespelare, manusförfattare, regissör och programledare.

På lördagen fyller stjärnan 55 år – och Nöjeslivet har den äran att gratulera!

Morgan Alling har tidigare berättat om den ekonomiska kris som han och familjen gick igenom under och efter pandemin.

Född 1968 i Mölndal, växte Morgan upp under svåra förhållanden, något som han bland annat har delat med sig av i sitt sommarprat i P1. Hans barndom präglades av olika foster- och barnhem.

Hans tidiga år präglades av missbruk, men när han var 21 år tog han examen från scenskolan med förhoppningen om att hans liv skulle ta en ny vändning. Det skulle dock dröja några år innan genombrottet kom.

1993 var han med i sommarlovsprogrammet ”Tippen”, där han spelade sopgubbe. Det kom att bli Morgans genombrott, först då började telefonen att ringa och rollerbjudanden rasslade in.

Under mer än tre decennier har Morgan varit en framträdande figur på teaterscener, i filmer och på tv, och har blivit en av Sveriges mest folkkära skådespelare.

Senast har Morgan varit aktuell med musikalen Moulin Rouge och i sommar så ska han medverka i Tomas Ledins bygdespel Höga Kusten – Sanningar och skrönor på sågverkens tid. Dessutom så håller han på att skriva en ny bok.

STOCKHOLM 20230519 Morgan Alling, skådespelare Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20230519 Morgan Alling, skådespelare Foto: Christine Olsson / TT

Privatlivet och den ekonomiska krisen

Sedan 20 år tillbaka har Morgan och kärleken Anna-Maria varit ett par. Tillsammans har de barnen Wille, Love, Edvin och Alva.

Under pandemin så blev det ekonomiska läget ansträngt för många, inte minst personer inom underhållningsbranschen.

Morgan Alling har berättat om hur pandemin kom att påverka honom och familjen ekonomiskt. Precis innan hade de köpt sig en tomt där de hade byggt hus. Tack vare att de sett över sin budget så klarade de sig ändå.

– Det var supertufft, vi sålde allt och såg hur mycket budget vi hade redan innan pandemin. Vi köpte tomten och vi byggde huset och visste då vad vi hade att röra oss med, säger Morgan Alling till Hänt.

Men även efter pandemin och de stigande räntorna och höga inflationen så har familjen haft det kämpigt.

– Det som har varit jobbigt är att man hade ju lån, och nu efter pandemin ska alla företag tjäna in de förlorade åren – det tycker jag har varit ännu värre än att förlora inkomsterna. Nu har man inkomster men alla pengar går till banken i stället – eller till ICA.

Stort grattis på din dag Morgan! Hoppas att du får en fin dag!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev