Foto: Shutterstock

Whitney Houston var gift med Bobby Brown i 15 år – så lever han 12 år efter hennes död

Whitney Houston hittade kärleken i musikartisten Bobby Brown 1989.

Men efter 15 år och flera skandaler bestämde sig makarna för att gå skilda vägar.

Fem år senare hittades Whitney Houston livlös i badkaret på sitt hotellrum.

Så lever exmaken Bobby Brown idag – 12 år efter Whitney Houstons död.

Född den 9 augusti 1963 i Newark, New Jersey, verkade Whitney Houston nästan vara menad att bli sångerska.

Hennes mamma och kusin var stora namn inom amerikansk gospel, soul och popmusik.

Mamman, Cissy Houston, var körledare i New Hope Baptist Church, där Whitney påbörjade sin karriär. Och redan som ung visade hon på en enorm musikalisk talang.

Men Whitney skulle inte bli kvar i gospelkören länge, då hon fick sitt första skivkontrakt som 19-åring efter att ha blivit upptäckt på en nattklubb.

Två år senare släppte artisten sitt första album ”Whitney Houston”, och framgången blev omedelbar. Albumet innehöll låtar som ”How Will I Know” och ”Saving All My Love for You”.

För den sistnämnda låten fick Whitney sitt första Grammys-pris som presenterades av hennes kusin Dionne Warwick.

Whitney Houstons äktenskap med Bobby Brown

Whitney Houston ryktades ha flera romanser under de tidiga åren av karriären.

Namn som det pratades om var bland annat bästa vännen Robyn Crawford, Michael Jacksons bror Jermaine Jackson och komikern Eddie Murphy.

Whitney Houston och Bobby Brown träffades 1989 på ”Soul Train Music Awards”.

I en intervju med Rolling Stone från 1993 har sångerskan berättat om deras första möte.

– Vi skrattade, och jag fortsatte att slå Bobby i bakhuvudet. Jag lutade mig över och sa, ’Bobby, jag är så ledsen.’ Och han vände sig om och tittade på mig, som om han sa, ’Ja, men låt det bara inte hända igen.’ Och jag tänkte, ’Oooooh, den här killen gillar inte mig’, berättade Whitney och fortsatte:

– Jag blir alltid nyfiken när någon inte gillar mig. Jag vill veta varför.

Kort därefter bjöd Whitney in Bobby Brown till sin 26-års fest och veckor senare var förhållandet ett faktum.

Houston och Brown gifte sig 1992 och fick deras första och enda barn drygt ett år senare – dottern Bobbi Kristina Brown.

Whitney Houstons skilsmässa från Bobby Brown

Familjen höll ihop i 15 år innan Whitney Houston och Bobby Brown bestämde sig för att gå skilda vägar.

Det är idag allmänt känt att Whitney Houston kämpade med drogmissbruk, och enligt Bobby Brown blev situationen värre efter att deras dotter föddes.

Whitney Houston och dottern Bobbi Kristina 2011. Foto: Shutterstock

I Browns bok ”Every Little Step”, som släpptes 2016 skrev han följande:

Av någon anledning blev Whitneys droganvändning värre. Kanske berodde det på att hon var tvungen att sluta använda droger under hela graviditeten, men hon återupptog det med hämndlystnad”, Bobby fortsatte:

Jag försökte hålla Whitney inlåst i rummet, säga till henne att hon inte borde vara framför vår dotter på grund av hur drogerna påverkade henne. Men jag kunde inte hålla koll på Whitney… Hon gjorde som hon ville.

Whitney Houston och Bobby Brown var gifta i 15 år. Foto: Shutterstock

Men det var inte bara Houstons beteende som var problematiskt. I en intervju med Oprah Winfrey efter skilsmässan, berättade Houston om de varningssignaler som ledde till att hon separerade från Brown.

– Vi hade ett stort, stort jätteporträtt av mig och honom och mitt barn. Han klippte av mitt huvud från bilden, Det var en signal, sa Whitney och anklagade sedan exmaken för att ha varit otrogen.

– Jag visste bara. Jag tänkte, ’Du luktar inte rätt. Du ser inte rätt ut. Något är på gång’. Och sen började allt annat komma fram om att han var med den ena eller den andra eller var alltför promiskuös.

Videon nedan visar Houstons svar dagen efter första intervjun med Oprah:

Whitney Houstons död

Fem år efter deras skilsmässa hade Whitney Houston varit ute och festat på en av Grammygalans förfester när hon hittades död i hotellrummets badkar.

Den officiella dödsorsaken var en drunkning. Men effekterna av hennes hjärtsjukdom och kokain som hittades i hennes system var också bidragande faktorer, enligt tidningen Biography.

Så lever Bobby Brown idag

Kort efter skilsmässan från Whitney Houston började artisten Bobby Brown att träffa sin manager, Alicia Etheredge.

Paret fick en son, Cassius Brown, som föddes 2009. Ett år senare friade Bobby till Alicia efter en spelning under festivalen ”Funk Fest” i Jacksonville, Florida.

De väntade i två år innan de gifte sig den 18 juni på Hawaii, 2012.

Bobby och Alicia fick sitt andra barn 2015, när dottern Bodhi Brown föddes. Och ett år senare fick de ännu en dotter Hendrix Estelle Brown.

Dottern Bobbi Kristinas död

Whitney och Bobbys dotter Bobbi Kristina hade precis som sin mamma problem med missbruk och gick även samma öde till mötes.

Tre år efter sångerskans död hittades nämligen dottern livlös i ett badkar.

Efter dotterns död startade Bobby Brown och hustrun Alicia Etheredge en välgörenhetsorganisation i Bobbi Kristinas namn, vars uppdrag är att motverka våld i hemmet.

Bobby är fortfarande aktiv i organisationen ”Bobbi Kristina Sorority House” samtidigt som han fortsätter att skapa sin musik.

Bobby Brown saknar fortfarande Whitney

Brown och Houston hade en god relation fram till hennes död och i en intervju med Red Table Talk, 2021, berättade Bobby att han fortfarande saknade sin exfru.

– Hon saknas definitivt i mitt hjärta, i min själ. Hon var min vän, hon var mamma till mitt barn. En av de största underhållarna jag någonsin har träffat… En av de största rösterna som världen någonsin har bevittnat, sa han och fortsatte:

– Vi kämpade hårt verbalt, men vi älskade ännu hårdare, vårt kärlek var starkt för varandra. Vi visade det för varandra gång på gång, om och om igen. Vi blev bara fast och det hade ingenting att göra med hur vi kände för varandra. Kärleken fanns alltid där.

Bobby Brown och Whitney Houston. Foto: Shutterstock

Vila i frid Whitney Houston och Bobbi Kristina Brown.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev