Harry var livrädd att Meghan skulle lämna honom – pressens rasistiska uttalanden höll på att skrämma bort henne

Den brittiska pressen har varit allt annat än snäll mot prins Harry och hans fru Meghan Markle.

När de började dejta var Harry faktiskt livrädd att hon skulle lämna honom på grund av pressens behandling av henne, bland annat förekom det rasistiska uttalanden och smutskastning på löpsedlar.

Det har faktiskt bara gått sex år sedan prins Harry och Meghan Markle gifte sig, men det har hänt otroligt mycket sedan dess. Det kontroversiella paret har onekligen skapat rubriker.

Bara två år efter giftermålet lämnade de det kungliga livet bakom sig – och de tjänade också stora pengar på att tala ut om sina erfarenheter av livet inom den brittiska kungafamiljen.

Läs mer: Harry om mötet med Charles och William efter Philips död – yttrade endast ett ord

Deras uttalanden har oroat övriga medlemmar i familjen, vilket har skapat en rejäl spricka mellan dem och Harry och Meghan.

Meghan Markle, prins Harry
Foto: Shutterstock

Droppen som fick bägaren att rinna över var när Meghan berättade om att en medlem i kungafamiljen ifrågasatte vilken hudfärg parets son Archie skulle komma att få innan han föddes.

Hon berättade om detta under en okänd intervju med Oprah Winfrey.

”Våg av övergrepp och trakasserier”

Det var inte första gången som relationen fått sig en törn på grund av rasismuttalanden. Redan när Harry och Meghan började dejta 2016 upplevde prinsen att den brittiska skvallerpressen uttryckte sig rasistiskt om Meghan – något som fick honom att i princip invänta det tillfälle då hon skulle ledsna och göra slut.

Han gick då ut till hennes försvar med ett offentligt, skriftligt uttalande:

Meghan Markle har utsatts för en våg av övergrepp och trakasserier, en del av dessa har varit mycket offentliga – smutskastningen på förstasidan av en nationell tidning, de rasistiska undertonerna i kommentarer och den direkta sexismen och rasismen hos troll i sociala medier och i olika artiklars kommentarsfält”, uttryckte han.

Han skrev även om detta i sina bok ”Spare”, där han betonade vikten av att försvara sin fru.

Mitt uttalande resulterade i ett helt nytt angrepp från min familj. Pappa och Willy (kung Charles och prins William) var rasande. De gav mig en örfil. Mitt uttalande fick dem att framstå i dålig dager, sa de båda”, skrev han och fortsätte:

Varför i helvete? För att de aldrig hade gjort ett uttalande för sina flickvänner eller fruar när de blev trakasserade. Vi behövde ett uttalande där ute – inom en dag hade vi ett utkast. Starkt, precist, argt, ärligt”.

Tog bort uttalandet samma dag

Redan samma dag som det officiella uttalandet spreds plockades det bort från kungafamiljens hemsida med okänd anledning. Däremot har en expert på det brittiska hovet kastat nytt ljus över detaljerna i det väldigt arga brev som Harry skickade till pressen.

Det hela verkar ha handlat om att prinsen var livrädd för att Meghan skulle ge upp och lämna honom.

Prins Harry
Prins Harry var ordentligt orolig. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Till GB News sa den kungliga kommentatorn Angela Levin:

På den kungliga webbplatsen tog de bort informationen om att Harry 2016 skickade det här mycket, mycket arga brevet till pressen. Det var för att säga att de var rasistiska mot Meghan och störde henne”.

”Ett udda sätt att tänka”

Hon berättar vidare om ett möte som hon hade då med Harrys medarbetare. Personen hade sagt åt henne att vara ”mycket, mycket försiktig” med vad hon skrev eftersom Harry just skrivit ett argt brev och han var livrädd för att hon skulle dumpa honom.

Så ta det väldigt försiktigt, annars kastar han ut dig. Det är ett ganska udda sätt att tänka. Du ska intervjua prinsen och då måste du vara väldigt försiktig. Men jag lyckades skriva det jag ville”, skrev hon vidare.

Lyckligtvis valde Meghan att stanna hos prins Harry och i dag har de barnen Archie och Lilibet. De bor i Kalifornien, USA.

Klart Harry var rädd för att skvallerpressen skulle skrämma bort Meghan med sitt elaka, nonchalanta sätt att behandla människor.

Bra att han stod på sig och försvarade henne – trots att hans familj tog illa vid sig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev