Kronprinsessan Victorias ord om könet på Carl Philip och Sofias bebis

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip väntar sitt fjärde barn. Det meddelade hovet i i ett pressmeddelande för en dryg vecka sedan. Nu har även kronprinsessan Victoria uttalat sig om bebislyckan – och har en särskild önskan när det gäller barnet.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip träffades för första gången i Båstad under en sommarfest – och det blev omedelbara gnistor. De blev ett par en kort tid senare, men möttes av kritik med tanke på Sofias bakgrund inom reality-tv.

Det var dock inget som kunde komma i vägen för prinsparets kärlek och än mindre efter att Carl Philip bestämde sig för att fria till Sofia på lantstället i Ökenäs i Sörmland, 2014.

Bröllopet ägde rum i Storkyrkan i Stockholm sommaren därpå, och flera av världens kungligheter befann sig på plats.

Prinsessan Sofia ska få barn igen

Efter att ha valt att tillbringa resten av sina liv med varandra väntade ett nytt stort steg i relationen för det svenska prinsparet – att bli föräldrar. Deras första barn,  prins Alexander, föddes ett år efter bröllopet.

Ett år senare kom ett nytt glädjande besked då paret fick sitt andra barn, prins Gabriel, och några år senare även en tredje son, prins Julian.

I tre år har Julian varit det yngsta barnet, men nyligen kom hovet med ett nytt glädjande besked om familjen. Sofia är gravid igen och i februari 2025 väntas deras fjärde barn komma.

Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program.”, skrev hovet då.

Kronprinsessan Victorias besked om Sofias bebis

Det har gått en dryg vecka sedan nyheten om Sofia bröt ut och nu har även svägerskan kronprinsessan Victoria kommenterat lyckan. Det gjorde hon i samband med besöket i Paris, där hon har sett svenskarna tävla i Paralympics.

Victoria träffade de tävlande på den svenska ambassaden i Paris efter att mästerskapet avslutats under lördagen.

En paralympier visade då ett intresse för Sofias gravidlycka och ställde frågan om könet på bebisen rakt ut till kronprinsessan.

– Är det en prins eller prinsessa?, frågade simmaren Pernilla Lindberg kronprinsessan Victoria, enligt Expressen.

– Det vet vi inte, sa kronprinsessan och tillade:

– Men någon som simmar hoppas vi!

Det hade verkligen varit roligt!

Vi önskar Carl Philip och Sofia all lycka!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev