Foto: Jonas Ekströmer/TT & Mikael Fritzon/TT

Så reagerade prinsessan Sofias småprinsar på nyheten att mamma är gravid – oerhört ärliga orden

Fem blir sex!
Prinsfamiljen utökas när prins Carl Philip och prinsessan Sofia ska bli föräldrar för fjärde gången.
Nu bekräftar hovet hur de tre bröderna reagerade på den stora nyheten att de ska få ett lillasyskon, skriver Svensk damtidning.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har redan välsignats med tre pojkar – prinsarna Alexander, 8, Gabriel, 7, och Julian, 3, ska nu alla bli storasyskon.

För på måndagen bekräftades den glada nyheten att prinsessan Sofia väntar parets fjärde barn.

– DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn, skrev hovet i ett uttalande som fortsatte:

– Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program.

Så reagerade Sofias småprinsar

Gravidlyckan är total i kungafamiljen! Samtidigt som svenska folket fick reda på den underbara nyheten under måndagen, lär detta varit känt inom den närmaste familjen en tid. Hovet meddelar att prinsessan också mådde bra under helgens resa till Norge, där Carl Philip och Sofia närvarade vid prinsessan Märtha Louises bröllop med Durek ”Shaman Durek” Verrett.

– Prinsessan Sofia mår bra, redan imorgon ska prinsparet på ett besök i Värmland och det är flera uppdrag som väntar nu så därför tyckte prinsessan att det var skönt att gå ut med den här nyheten. Nedkomst blir i februari 2025. Hon har mått bra och hon mådde bra under resan till Norge, och bröllop mellan Märtha och Durek, i helgen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Hon kan också berätta exakt hur de blivande storebröderna Alexander, Gabriel och Julian har tagit emot nyheten om att deras mamma är havande med deras lillasyskon:

– Pojkarna har fått informationen och de är jätteglada och tycker det hela är väldigt spännande!

Så underbart! Vi önskar hela familjen stort lycka till nu.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev