Foto: Shutterstock/Tim Graham Photo Library, Getty Images

Societetskvinnan pekades ut som Charles älskarinna – efter Dianas död mötte hon ett tragiskt slut

Societetskvinnan pekades ut som Charles älskarinna i skvallerpressen på 1980-talet.
Efter åren i strålkastarljuset gick Lady Dale Tryon ett tragiskt öde till mötes – bara månader efter prinsessan Dianas frånfälle.

Charles ska ha kallat henne för ”den enda kvinnan som helt och hållet förstått mig”, enligt Page Six.

Lady Dale Tryon, även kallad ”Kanga”, blev en nära vän till den nuvarande brittiska kungen då de först träffades.

Australienskan ska till och med under en period ha pekats ut som Charles älskarinna i tabloiderna, men deras påstådda affär har aldrig bekräftats offentligt.

Societetskvinnan, som tjänstgjorde som designer inom klädbranschen, föddes i Melbourne, Australien, 1948 och var således jämnårig med den i dag 75-årige Charles.

Enligt New York Post ska hon ha varit en av de första kvinnorna som tillbringade natten med den blivande kungen – innan hans mer uppmärksammade relationer med sina båda fruar, prinsessan Diana och Camilla Parker-Bowles (nuvarande drottningen).

Artikeln fortsätter under bilden.

Kung Charles och Dale "Kanga" Tryon. Foto: Tim Graham Photo Library via Getty Images
Kung Charles och Dale ”Kanga” Tryon. Foto: Tim Graham Photo Library via Getty Images

Såväl Dale som hennes make, Lord Anthony Tryon, var nära vänner till Charles och ansågs båda ingå i den närmaste kretsen av människor som han umgicks med under denna period.

Maken ska aldrig ha sagt ett ord om spekulationerna att hans hustru och Storbritanniens dåvarande prins kan ha haft en fling.

– Tabloiderna hånade att Lord Tryon hade satt sin hustru i andra hand efter sitt land; men detta är orättvist – även om det hade funnits en affär finns det inga bevis för att Lord Tryon var medskyldig till den. Han svarade konsekvent på dessa smädelser med en värdig tystnad, skrev Mark McGinness i The Sydney Morning Herald efter Lord Tryons frånfälle 2018.

Artikeln fortsätter under bilden.

Camilla och Charles. Foto: Shutterstock

Lady Dale blev vida omskriven i pressen som en i kretsen kring den dåvarande prinsen under framför allt 1970- och 1980-talet.

Hennes dotter minns tillbaka på detta som en tuff period i livet.

– Det var en hemsk, hemsk tid. Det var pinsamt och det blev ännu mer pinsamt eftersom jag senare fick reda på att mamma faktiskt pratade med tidningarna, vilket bara inte är det rätta under sådana omständigheter, har Lady Dales dotter Victoria Tryon berättat i en intervju med Daily Mail.

– Jag antar att hon nu skulle ha fått diagnosen bipolär sjukdom men på den tiden visste man mindre om sådana tillstånd, berättade dottern.

Efter de glamourösa åren möte Lady Dale ett tragiskt öde.

Tragiska slutet bara månader efter Dianas död

1993 drabbades ”Kanga” av livmodercancer – och tre år senare, efter att ha varit inlagd på ett behandlingscenter efter att ha blivit beroende av smärtstillande. Där ramlade hon och föll så pass illa att hon blev förlamad. ”Kanga” hamnade i rullstol under återstoden av sitt liv.

För bara 49 år gammal somnade hon in – i november 1997. Detta alltså bara månader efter det att Charles första hustru, prinsessan Diana, så tragiskt avled i en bilkrasch i tunneln i Paris.

Artikeln fortsätter under bilden.

Diana. Foto: Shutterstock
Diana. Foto: Shutterstock

Lady Dale drabbades av blodförgiftning efter en resa till Indien, och avled på King Edward VII Hospital i London.

– Min älskade mamma, säger Victoria i Daily Mail-intervjun.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev