Foto: Cornelius Poppe/NTB/TT, Maja Suslin/TT, Jonas Ekströmer/TT

Sofia höll sin graviditet hemlig i flera månader – experten bekräftar avgörande detaljen bakom beslutet

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt fjärde barn.
Tillskottet beräknas till februari, vilket betyder att hon redan varit gravid i fyra månader.
Hovexperten Herman Lindqvist berättar för Hänt hur kungligheterna har gjort för att nyheten inte skulle läcka ut.

– Det svenska hovet har väldigt lojal och bra personal och har haft i alla generationer, säger han.

Under måndagen bekräftade hovet att prinsessan Sofia, 39, är gravid igen. Tillsammans med prins Carl Philip, 45, väntar hon nu sitt fjärde barn.

Läs mer: Prinsessan Sofia och Carl Philip väntar barn – då kommer deras fjärde tillskott

Paret har sedan tidigare de tre prinsarna Alexander, 8, Gabriel, 7, och Julian, 3.

DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn. Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program”, lät hovet hälsa i ett meddelande.

Brödernas reaktioner

I helgen var Sofia och Carl Philip på prinsessan Märtha Louises bröllop, då norskan gifte sig med Durek ”Shaman Durek” Verrett.

– Prinsessan Sofia mår bra, redan imorgon ska prinsparet på ett besök i Värmland och det är flera uppdrag som väntar nu så därför tyckte prinsessan att det var skönt att gå ut med den här nyheten. Nedkomst blir i februari 2025. Hon har mått bra och hon mådde bra under resan till Norge, och bröllop mellan Märtha och Durek, i helgen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Småprinsarna Alexander, Gabriel och Julian fick också reda på nyheten i måndags.

– Pojkarna har fått informationen och de är jätteglada och tycker det hela är väldigt spännande!, säger Thorgren.

Hovexpertens ord: ”Skulle inte avslöja…”

Herman Lindqvist, 81, är en känd hovexpert som har väldigt bra koll på den svenska kungafamiljen.

I en tidigare intervju med Hänt har han berättat att kungligheter ofta väntar så länge det går med att avslöja den här typen av nyheter.

– Det är av rent medicinska skäl, det kan hända olyckor som det alltid kan med graviditeter. Då måste man vara riktigt säker på det. Går de ut med det så fokuseras det väldigt mycket på den modern och allt som ska hända, det blir uppmärksamhet så det är skönare för de att få vara ifred, sa han då.

Givetvis har vissa personer inom hovet vetat om Carl Philip och Sofias ”hemlis”, men de är så lojala och professionella så det finns ingen risk att de läcker någonting.

– Det svenska hovet har väldigt lojal och bra personal och har haft i alla generationer till skillnad från många andra hov. Så de skulle inte avslöja någonting som de inte får avslöja. De är väldigt lojala, säger han.

Stort grattis till hela familjen, framför allt till Carl Philip och Sofia. Hoppas att allting går bra nu under de kommande månaderna.

Så spännande med en ny liten prins eller prinsessa här i Sverige!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev