Foto: Shutterstock/UPI/TT

Lisa Marie Presleys sista önskan för dottern Riley Keough – så uppfylls hennes dröm

Lisa Marie Presley hann aldrig klart med memoarerna före sin död.
Nu ges boken ut – tack vare dottern Riley Keoughs insats.
– Det gjorde otroligt ont men jag kunde inte sluta, skriver Elvis barnbarn i boken.

Lisa Marie Presley föddes som enda gemensamma barn till rockkungen Elvis Presley och hans ex-hustru Priscilla Presley. Hon växte upp i rampljuset, och bara bara nio år gammal förlorade sin älskade pappa. Det var den 16 augusti 1977 som världen nåddes av beskedet att Elvis, ”The King of Rock n’ roll”, somnade in, 42 år gammal.

Dottern Lisa Marie skulle många år senare komma att gå i sin fars spår. Hon spelade in tre studioalbum, det sista 2012. Hennes kärleksliv skulle också komma att bli vida omskrivet genom åren. I sitt första äktenskap – hon gifte sig i Scientologikyrkans miljö med musikern Danny Keough – fick hon två barn: dottern Riley Keough och sonen Benjamin Keough.

Lisa Marie Presleys tre äktenskap

Våren 1994, blott 20 dagar efter att skilsmässan från Danny gått igenom, gifte sig Lisa Marie på nytt. I sitt andra äktenskap levde hon med popstjärnan Michael Jackson i vad som kom att bli den tidens förmodligen mest omskrivna kärleksrelation i världspressen. De var gifta i två år innan skilsmässan var ett faktum.

I sitt tredje äktenskap levde Lisa Marie med skådespelaren Nicolas Gage en kort period under det tidiga 2000-talet.

Men vid sidan av musiken, hennes bakgrund som dotter till världens mest kände rocksångare och alla relationer, blev Lisa Marie också känd för sitt arbete för välgörenhet. Bland annat i samband med orkanen Katrina som lamslog New Orleans 2005.

Rubrikerna runt hennes privatliv fortsatte. Sommaren 2020 försattes Lisa Marie i bottenlös sorg när sonen Benjamin dog, endast 27 år.

På torsdagen den 12 januari 2023 nåddes världen av beskedet att Lisa Marie Presley gått samma öde till mötes. Hon blev 54 år gammal.

LÄS MER: Lisa Marie Presleys sista tårfyllda hyllning till pappa Elvis – bara två dagar före sin bortgång

Började arbetet med sina memoarer

Men innan sin död påbörjade stjärnan arbetet med sina memoarer. Hon hade spelat in sin röst när hon talade fritt om sitt liv. Nu ska boken ges ut – tack vare dottern Rileys arbete. ”From Here to the Great Unknown” är titeln på boken.

– Vad hon ville göra i sina memoarer, och vad jag hoppas att jag har gjort för att avsluta den åt henne, är att gå under pressens rubriker om henne och avslöja kärnan i vem hon egentligen var. Att förvandla henne till en tredimensionell människa: den bästa mamman, ett vilt barn, en häftig vän, en underskattad artist, uppriktig, rolig, traumatiserad, glad, sörjande, allt hon var under hela sitt märkliga liv. Jag vill ge min mamma en röst på ett sätt som gäckade henne medan hon levde, säger Riley Keough i en intervju med magasinet People inför boksläppet som sker 8 oktober.

LÄS MER: Ingen får komma in i Elvis sovrum på Graceland – bakom stängda dörrar lämnade han något till eftervärlden

Elvis barnbarn Riley Keough ger ut sin mammas bok

Arbetet med boken var dock inte utan svårigheter för dottern, som alltså är Elvis barnbarn.

– Jag började lyssna på henne när hon pratade. Det gjorde otroligt ont men jag kunde inte sluta. Det var som att hon var i rummet och pratade med mig. Jag kände mig direkt som ett barn igen och jag brast ut i gråt. Min mamma. Tonen i hennes röst, skriver Riley i boken.

Riley Keough har gjort sig känd som fotomodell och har bland annat arbetat för stora modejättar som italienska Dolce & Gabbana och Dior. Dessutom är hon skådespelare och har setts i ”Mad Max: Fury Road” som kom ut 2015. Det var också i samband med inspelningarna av filmen som hon mötte sin blivande make, Ben Smith-Petersen, som hon har en dotter med. Elvis barnbarnsbarn.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev