Foto: Instagram @m0llys/Shutterstock/Anders Wiklund/TT

Molly Sandén tvingades akut till sjukhus i sjunde månaden – okända graviddramat: ”Traumatisk upplevelse”

Molly Sandén fick sitt första barn sommaren 2023.
Nu berättar stjärnan om dramatiken som inträffade i sjunde månaden.
Då lades artisten in akut på sjukhus, berättar hon nu för Svenska diabetesförbundets medlemstidning.

Artisten Molly Sandén, 32, slog igenom över en natt med sin otroliga stämma redan i tidiga tonåren. När Molly var 13 körade hon tillsammans med bland andra sina systrar på Kent-låten ”Dom som försvann”. Därefter har hon haft framtiden utstakad – det är inom musiken hon har blivit en stor och firad stjärna.

Sin skolning har hon fått via Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm, och som 14-åring tävlade Sandén för Sverige i ”Junior Eurovision Song Contest”. Senare samma år framträdde hon på Sollidenscenen på Skansen i samband med SVT:s direktsändning från det traditionsenliga nyårsfirandet.

Därefter har Molly bland mycket annat deltagit vid tre tillfällen i Melodifestivalen – och gått till final alla gångerna. 2009 med ”Så vill stjärnorna”, 2012 med ”Why am I Crying” och 2016 med ”Youniverse”.

På senare år har Molly Sandén mest gett ut musik på svenska, som år 2019 när hon tolkade Jonatan Johanssons ”Rosa himmel” i Netflix-serien ”Störst av allt”. Samma år kom också ”Det bästa kanske inte hänt än” som belönades med en Grammis i tunga kategorin Årets album. Två år senare följde hon upp succén med sin senaste platta ”Dom ska veta”.

”Min favorit genom alla tider är ’Gabriellas sång’”

Vid sidan av musiken har Molly även medverkat i stora tv-produktioner som ”Let’s dance” och ”Så ska det låta”. I det senare programmet fick hon ett stort genombrott efter sin magiska tolkning av en riktig klassiker.

– Min favorit genom alla tider är ju ”Gabriellas sång”! Det var också den som satte i gång min karriär. Det var en av de första tv-grejerna jag gjorde som fick ett spinn när jag gjorde den i ”Så ska det låta” för tio år sen, har Molly Sandén tidigare berättat i en intervju med Nöjeslivet.

Parallellt med artistkarriären som blomstrar, har Molly också blivit mamma. Tillsammans med sambon David Larson, också han musiker, välkomnade hon sin förstfödde son Beppe till världen sommaren 2023.

Paret har valt att inte visa upp sonen i mediala sammanhang, och om detta pratade Sandén om när hon gästade talkshowen ”Bianca” samma höst.

– Sedan känner jag att sedan jag blev mamma förstår jag inte längre hur mycket folk vill höra om mitt barn. Jag är i en psykos helt enkelt. Hur mycket får man visa?, sade hon i programmet och fortsatte:

– Det är inte hemligt eller så men jag har dragit en gräns där. Han behöver inte vara med på mina största sociala medier och så.’

Molly Sandén tvingades till akuten i sjunde månaden

Nu berättar Molly om en tuff period i sin graviditet. Sandén, som lever med typ 1-diabetes, tvingades akut till sjukhus när hon var i sjunde månaden. Hon var illamående och hade för lågt blodsockervärde.

– Då jag var ganska långt gången, jag var i sjunde månaden. Jag fick dropp under natten tills de såg att allt var under kontroll, det var en rätt traumatisk upplevelse, säger stjärnan i medlemstidningen Allt om diabetes, enligt Mama.

Som tur var gick allting bra och hon födde sonen Beppe i juni månad i förfjol.

Molly har levt med diabetes i många år och har förklarat att hon i dag har mycket lättare att prata om sin sjukdom med andra. Att tala öppet om sitt tillstånd har Molly nu gjort i flera år, och hon har bland annat programlett ”Diabetesgalan” i TV3.

Enligt Diabetesförbundet lever ungefär en halv miljon svenskar med sjukdomen.

– Jag visste inte vilket ben jag skulle stå på. Ena dagen kände jag att det var hur lugnt som helst, men andra dagen mådde jag skit och kände mig hjälplös. Men så fort jag accepterade att det är så, får vara så och att många andra också har det så har det varit mycket lättare att prata om det. Och det har hjälpt jättemycket, att våga visa öppet hur det är. Att diskutera med andra, att ens närmaste vänner är engagerade. Att man inte är helt ensam har underlättat jättemycket för mig, har Molly Sandén tidigare berättat för Nöjeslivet.

Vi önskar hela familjen allt gott!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev