STORT GRATTIS: Här tar Christer Lindarw emot medalj av kungen

Nu har Christer Lindarw fått ta emot det prestigefulla priset Litteris et Artibus av kungen.

Christer Lindarw har underhållit det svenska folket i många decennier.

Han har personifierat glitter och glamour, fått publiken att vika sig av skratt, bjudit på otroliga shower och skapat makalösa designer.

Hans unika dragshower har imponerat på mängder av svenskar, och genom åren har Lindarw stått på scenen, sjungit kända låtar och imiterat många olika kändisar.

Att han har en stor kreativ ådra och är talangfull inom både konst och scenframträdanden råder det inga som helst tvivel om.

Christer Lindarw tar emot Litteris et Artibus,

Faktumet att stjärnan nu har fått ta emot en medalj av kungen för sina fina prestationer kanske därför inte kommer som någon chock.

Litteris et Artibus, som instiftades 1853 av kronprins Carl (XV), beskrivs så här: ”Litteris et Artibus är latin och betyder ’för vitterhet och konst’. Medaljen utdelas för framstående konstnärliga insatser inom främst musik, scenisk framställning och litteratur.”

Christer Lindarw, kungen, silvia, H.M. Konungens medalj,Litteris et Artibus
STOCKHOLM 20240613 Artist och modeskapare Christer Lindarw tar emot H.M. Konungens medalj, 8:e storleken i Serafimerordens band, av kung Carl Gustaf och drottning Silvia vid en ceremoni på Stockholms slott under torsdagen Foto: Jonas Ekströmer / TT

När det stod klart att det var han som skulle få ta emot medaljen delade han med sig av sina tankar på Instagram.

”Äntligen är det officiellt. Jag får medalj av H.M. Konung Carl XVI Gustaf. Utdelningen sker på Slottet den 13 juni. Motiveringen ”för framstående insatser inom svensk underhållning”. Jag är så stolt, glad och hedrad,” skrev han då.

Och nu visar han stolt upp det fina priset i en video för sina följare. ”Så stolt,” skriver han till klippet.

Stort grattis, Christer! Vi tycker du är fantastisk!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev