Bonde-Amandas ärliga kroppsbild tokhyllas – nu väljer hon att visa allt: ”Förebild”

Amanda fick sin älskade Chris till slut efter inspelningen av ”Bonde söker fru – jorden runt”. Nu är paret ihop, men funderar fortfarande på hur det ska göra för att kunna bo med varandra.

Instagram har Amanda skrivit en viktig text om sin och alla andras kroppar. Hon visar också upp sin egen kropp som hon älskar.

Jag vet hur påverkad man kan bli av att se bilder av ”perfekta” kroppar. Jag känner till frustrationen av att känna sig imperfekt”, skriver hon.

En av årets deltagare i TV4-programmet ”Bonde söker fru – jorden runt” var vinbonden Christopher ”Chris” Sjöblom som bor i Napa Valley, Kalifornien.

Han hittade kärleken i tv-programmet, men inte till en början. Han valde nämligen fel tjej under slutvalet. Chris valde att fortsätta dejta Johanna Lidman, men det höll inte länge.

I stället sträckte han ut en hand till tittarfavoriten Amanda Ruud och frågade om hon ville gå ut med honom i Sverige och ta en drink och prata igenom allt som hänt.

I dag är Chris och Amanda ett par och de funderar på att flytta ihop, antingen i Sverige eller i USA.

Amandas nya kroppsbild

Nu har Amanda publicerat en bild på Instagram där hon skriver en lång text om sin kärlek till sin kropp – som tyvärr inte alltid funnits. Hon skriver om ett ämne som många känner igen sig i.

Du kan vara 11, 19, 33, 55 eller 72… Men visst har du klagomål över din kropp? Speciellt som kvinna. Jag vet hur det är att prova 10 par jeans i dåligt upplysta provrum. Jag vet hur påverkad man kan bli av att se bilder av ”perfekta” kroppar. Jag känner till frustrationen av att känna sig imperfekt. Men vet ni vad? Jag tycker om att dra mina fingrar över bristningarna på mina lår. Jag respekterar mina breda vader, som faktiskt underlättade vid min knäskada. Jag omfamnar det lager extra fett som skyddar mina organ. För SATAN vad lyckligt lottad jag är!”, skriver hon.

Amanda Ruud kroppsbild
Amanda Ruuds tänkvärda inlägg på Instagram. Foto: Instagram

Som tonåring ville jag inte gå i shorts på sommaren. Tvingade mig själv att skippa lunchen. Och middagen. Under en period levde jag på bara ett äpple och nötter under hela dagar. Riskerade mitt liv för att passa in i en mall som konstant förändras. SLUTA. Din kropp funkar. Din kropp får upp dig på morgonen, tar dig till dit du ska.. Din kropp är samma kropp du kommer att ha för resten av ditt liv. Utnyttja den till det yttersta. Älska den och njut av privilegierna som följer en fungerande kropp. Sluta slösa din tid på att passa in i en retuscherad mall. Den är inte äkta. Den har aldrig varit mer fejkad än nu”, fortsätter hon.

Hon avslutar med att skriva att hennes målsättning är att älska sig själv och sin kropp. Hon uppmanar andra att göra detsamma.

Följarnas hyllningar till Amanda

Inlägget har fått många kommentarer och gilla-markeringar. Amandas följare älskar att hon var så öppen och ärlig med sina tankar kring sin kropp.

Det är många som kommentarar hennes bild och text.

Så fin du är och en jättebra text med att få oss att tänka efter och att inte bara titta och vilja vara som alla trådsmala. Nä hör ni, va er själv och tyck om dig själv”, skriver en person.

Så himla fint och bra skrivet! Du är en sådan förebild, så klok, vacker och med otroligt vackra värderingar”, skriver en annan.

Du verkar vara så himla fin tjej på både på insidan och utsidan. Du är jättevacker”, kommenterar en tredje.

Jättefina och tänkvärda ord – vi är alla värdefulla och duger som vi är”, skriver en fjärde.

Förebild med stort F. Du är stark. Och så vacker!”, uttrycker någon.

Helt rätt! Verkligen så bra skrivet, Amanda. Klart man ska vara stolt och glad över sin egen kropp och trivas med sig själv.

Det är tyvärr inte en självklarhet för alla. Det är bra att du skriver det här och fördömer kroppshets.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev