Bonde-Chris svarar på det alla undrar över – ska flytta ihop med Amanda: ”Om jag får bidrag”

Chris och Amanda fann kärleken i ”Bonde söker fru – jorden runt”. Men det finns ett problem. Han bor i USA medan hon lever i Sverige.

Nu berättar paret att de har planer på att flytta ihop. Alla undrar var de ska ta vägen.

– Den absolut vanligaste frågan som vi får in är ju: ”Kommer ni flytta ihop?”, säger de i en frågestund på Instagram.

Trots att han egentligen valde Johanna Lidman i slutvalet i stället för Amanda Ruud, 26, så är det den sistnämnda som han i dag är galet förälskad i. Jag pratar förstås om Christopher ”Chris” Sjöblom, 25, som var en av deltagarna i ”Bonde söker fru – jorden runt”.

Vinbonden som till vardags bor i Napa Valley, Kalifornien, har fortsatt dejta Amanda som bor i Karlstad.

Sedan ett par månader är de även officiellt ihop.

– 8 mars, internationella kvinnodagen. Jag tycker vi har en väldigt bra årsdag, säger hon i ett Instagram-klipp som innefattar en frågestund med kärleksparet.

Så klarar de distansen

I videon svarar de båda på följarnas frågor om TV4-programmet, de andra deltagarna, vad som egentligen fick honom att välja Johanna från början och hur det känns att vara tillsammans med någon som bor på andra sidan jordklotet.

– Saknaden är det absolut värsta. Jag skulle säga att ett tips är att vara helt transparenta och öppna med varandra. Om alla känslor. Om det liksom är extra jobbigt någon kväll, man kanske har ångest eller saknar varandra extra mycket eller om någonting har hänt. Bara liksom vara totalt öppna med varandra. Öppenhet och ärlighet bygger tillit, och tillit är allt, säger Amanda.

Det är inte hållbart i längden med något långdistansförhållande. Det är Chris och Amanda överens om.

De har redan planer på att ta nästa steg i relationen.

Det finns en speciell fråga som var allra vanligast under deras frågestund på Instagram. Den är inte helt ologisk i sammanhanget.

– Den absolut vanligaste frågan som vi får in är ju: ”Kommer ni flytta ihop?”, säger Amanda.

Finns två huvudspår i frågan

Chris förklarar då att de absolut ser en framtid där de båda bor ihop. Men det är fortfarande oklart i vilket land de kommer bosätta sig.

– Ja, vad säger du? Det beror på skolan här i Sverige, om jag då kommer in och får bidrag från det svenska systemet så kommer jag att flytta till Sverige om typ ett halvår. Om inte det går kommer nog Amanda att flytta till USA i typ ett eller två år. Så att jag kan göra färdigt skolan. Efter det flyttar vi tillbaka till Sverige. Nog till Stockholm, men det är fortfarande uppe i luften, berättar han.

Han syftar på att han läser till arkitekt i USA och har gått fyra av fem år av sitt program. Skulle han läsa vidare ett år till där så kostar det honom i runda slängar 300 000 kr. Skulle han flytta till Sverige och fortsätta sin utbildning här skulle han förhoppningsvis få plugga gratis, i och med att han i grund och botten är svensk, men han kanske skulle behöva studera en längre tid för att han i såna fall måste komplettera med vissa kurser.

”Öppen för att flytta till Napa”

Amanda är enig om att en flytt måste ske snart.

– Hundra procent så kommer vi absolut att flytta ihop. Det ser vi väldigt mycket fram emot. Jag funderar på att slänga ditt pass i Östersjön den här gången så att du blir kvar lite längre, säger hon skämtsamt.

Just vid inspelningen av frågestunden är Chris på semester i Sverige. Men så småningom ska han åka hem till Kalifornien.

Amanda vidareutvecklar sina tankar om att leva tillsammans. Hon är själv inte främmande för idén att bosätta sig på andra sidan Atlanten.

– Jag är jätteöppen, precis som ni sett i programmet är jag jätteöppen för att flytta till Napa. Vi får se lite hur det blir helt enkelt. Från mitt håll är det lite med jobb och Green card och den typen av grejer som vi måste lösa. Just nu kör vi på distansen och det funkar ju helt okej faktiskt. Tack gode Gud för modern teknologi, säger hon.

Ni är så fina ihop och vi är alla så glada att det till slut blev ni.

Hoppas ni hittar en lösning på boendefrågan och att ni snart kan vara tillsammans igen. Lycka till!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev