Foto: SVT

Lotta Engbergs ord om comebacken i allsången

Inför sommaren meddelade Lotta Engberg att att hon skulle sluta som allsångsledare.

Men under tisdagen kunde tittarna glädjas över att återigen få se den folkkära profilen – som gästartist i ”Allsång på Skansen”.

– Det känns jätteroligt, dels att träffa Pernilla och få sjunga med publiken, säger Lotta till Aftonbladet.

Under tisdagen var det återigen dags för ännu en kväll av allsång i ”Allsång på Skansen”, med Pernilla Wahlgren i spetsen.

Men det var inte vilken kväll som helst på Sollidenscenen. Programmet fick nämligen finbesök av Lotta Engberg, som kunde sjunga allsång för första gången sedan hon valt att kliva ner som programledare för ”Lotta på Liseberg”.

Därför slutade Lotta i ”Lotta på Liseberg”

Det var i oktober förra året som Lotta Engberg kom chockbeskedet att hon skulle sluta som allsångsledare och att ”Lotta på Liseberg skulle läggas ner.

– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort, sa Lotta Engberg till TV4 och fortsatte:

– Att fått dela 20 år med publiken på Liseberg och 15 år på TV4 med en stor allsångspublik hemma i sofforna är den finaste musikaliska gemenskap jag känt. Jag är oerhört tacksam för de här åren.

Anledningen var helt enkelt att Lotta ville ha mer tid att tillbringa med sina barnbarn, då hon har jobbat för fullt varje sommar i 20 år.

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden.

Lotta Engberg om comebacken i Allsången

Det har ekat tomt på Liseberg vad gäller allsång denna sommaren. Men på Skansen har allsången fortsatt som vanligt med Pernilla Wahlgren, som har levererat underhållning av högsta klass i sex veckor.

Men en av årets höjdpunkter nåddes under tisdagskvällen när Lotta Engberg kom på besök. Hon hade dessutom med sig sin vapendragare Elisabeth ”Bettan” Andreassen till programmet och duon bjöd på ett underbart medley.

Till Aftonbladet delade Lotta sina tankar om att komma tillbaka till allsången.

– Det känns jätteroligt, dels att träffa Pernilla och få sjunga med publiken, sa hon till tidningen.

Att få återvända i sällskap med Bettan, var även speciellt för Lotta, då de än idag står varandra väldigt nära.

– Vi har känt varandra i 41 år. Vi är otroligt nära vänner, i vått och torrt, sa Lotta Engberg om Bettan.

Du gjorde det så himla bra Lotta!

Vi hoppas få se dig i allsång snart igen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev