Foto: SVT, Newsner/Rasmus Weinemo

Så förändras Allsång på Skansen 2024 – Pernilla Wahlgrens ärliga ord om nya draget

Under tisdagen är det äntligen dags för Allsång på Skansen 2024 att dra igång i SVT. För Nöjeslivet berättar nu Pernilla Wahlgren vad som blir annorlunda i år jämfört med tidigare.

Nu är äntligen sommaren här med allt vad det innebär.

Härliga ljusa kvällar, väldoftande blommor, grillkvällar med vännerna och självklart också Allsång på Skansen.

Allsången har blivit en riktigt omtyckt och uppskattad tradition genom åren och numera är det en självklar del av de varma månaderna.

I fjol tog Pernilla Wahlgren över som allsångsledare efter Sanna Nielsen och det blev utan tvekan succé.

Pernilla Wahlgren om rollen som programledare

Nu är artisten både glad och förväntansfull för ytterligare en omgång på Sollidenscenen.

– Det känns skitkul, faktiskt. Nu är man varm i skorna och man vet att det var en otrolig sommar. Så nu vill man ju bara ha en sån till, säger hon till Nöjeslivet.

Efter det fina mottagandet som hon fick förra året känner hon sig varm i kläderna.

– Jag är så glad. Det var ju det man inte visste innan. ”Hur ska det här mottas?” Så det känns så skönt att jag kan kliva in nu och veta att det funkade förra sommaren. Jag kommer inte göra om mig själv eller göra om programmet. Så jag hoppas att de kommer att tycka om mig även i år.

Pernilla Wahlgren, Allsång på Skansen, 2024
Pernilla Wahlgren under pressträff för Allsång på Skansen 2024. Foto: Newsner/ Rasmus Weinemo

Så förändras Allsång på Skansen 2024

Men även om det är mycket som Pernilla och produktionen valt att behålla från i fjol så kommer programmet i vanlig ordning också förändras en del.

– Annorlunda blir det ju varje år på grund av alla artisterna. För det är ju liksom en härlig, brokig samling artister. Det är kul att det både är helt nya som folk inte har hört talas om och så Orup, Thomas Ledin, Jill Johnson och sådana som varit med länge, säger hon och fortsätter:

– Sen att vi också har lite humornummer och komiker som kommer som vi inte liksom vet om. Så man vet aldrig riktigt vad som ska hända, säger hon.

”Det måste komma in nya låtar också”

Att Allsången utvecklas och förändras är något som Pernilla Wahlgren tycker är roligt.

– Det förändras faktiskt, redan förra året började vi med några låtar som var på engelska, det hade det aldrig varit innan. Jag tror vi till och med kommer ha med en raplåt i år som är ny, och det är också kul; att det blir lite nytt! Det kommer säkert vara några äldre som tycker: “men va? Den där kan inte jag”. Men det är också roligt, det måste komma in nya låtar också i allsångshäftena, säger hon.

Det kan knappast bara varit jag som sett fram emot att Allsång på Skansen ska dra igång!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev