SVT strök del av låttext i ”Allsång på Skansen” – intima orden klipptes bort på grund av tidsbrist

Carolas ”Mickey” är en riktig svensk klassiker. Men delar av låttexten klipptes bort av SVT när den sjöngs i ”Allsång på Skansen”.

Många frågar sig om det berodde på den något erotiska texten.

Under tisdagens ”Allsång på Skansen”, årets tredje avsnitt, var Timo Räisänen, Oscar Zia och Parham gäster på Sollidenscenen.

De spelade nya låten ”DNA” och sedan var det dags för det traditionella segmentet då artisten, eller i det här fallet artisterna, väljer en allsång som publiken och tittarna kan sjunga med i.

Valet föll på Carolas klassiker ”Mickey” från 1983.

En bit in i låten märktes det att vissa textrader saknades. SVT hade valt att plocka bort ett par, kanske kan man säg kontroversiella, strofer.

Det här klipptes bort i SVT

Orden som saknades var alltså:

Så ta mig och håll mig hårt och visa vad du kan. Var som helst och när som helst, jag vet att du är man. Så säg inte nej, vi gillar ju varann Mickey”.

När Expressen valde att konfrontera SVT med det här och fråga varför de plockat bort delar av texten till monsterhiten så får de till slut svar på mejl.

Vår kapellmästare Stefan Brunzell arrangerar i stort sett all musik som framförs i ”Allsång på Skansen” – och i vissa fall behöver vi korta ned en låt med några rader av tidsskäl. I ”Mickey” var detta det bästa stället att korta, och har ingenting med textraderna att göra”, skriver projektledaren Matilda Bagge till Expressen.

Vi är oerhört stolta över att ha ett eget husband med kapellmästare Stefan Brunzell på Allsångsscenen, som tolkar och arrangerar all musik vecka efter vecka”, fortsätter hon.

Det var väldigt kul att få se och höra er uppträda, Timo, Oscar och Parham. Tack för en fin show!

Vad tycker du om veckans ”Allsång på Skansen”? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev