Foto: TV4/Cmore

Tom Barnabys vapendragare ”Gavin Troy” lämnade ”Morden i Midsomer” och försvann – idag gör han något helt annat

Daniel Casey spelade rollen som Tom Barnabys kollega Gavin Troy i den legendariska kriminalserien ”Morden i Midsomer”.

Så gick det sedan för stjärnan efter att han valde att lämna serien.

Morden i Midsomer slog ned som en bomb i tv-tablåer världen över – inte minst i Sverige. Under många år fick vi följa poliskommisarien Tom Barnaby då han löste över 200 mord under sin tid i tv-rutan.

I den lilla pittoreska byn Midsomer har många mist sina liv sedan serien startades 1997. Många intressanta karaktärer har kommit och gått genom åren, men de första huvudpersonerna bestod förstås av Tom Barnaby och hans kompanjon Gavin Troy.

Både Gavin Troy var med från början men blev senare ersatt av flera andra poliskommisarier. Även Tom Barnaby kom under seriens gång att bli ersatt.

Gavin Troy spelades av den brittiske skådespelaren Daniel Casey, 52, som bara var 24 år gammal när serien hade premiär.

Jag hade en fantastisk tid. John och jag kom riktigt bra överens, från första dagen faktiskt. Den första scenen vi spelade in var vi tvungna att köra fram i en bil utanför en mordplats, stanna, kliva ur, prata lite och gå in i huset. Jag körde fram, stannade, gick ut, sa min replik… och allt jag kunde höra var skrik inifrån bilen. Jag hade parkerat en centimeter från en vägg och John kunde inte öppna dörren. Han sa ’ambitiöst litet svin, är han inte?!’”, berättar Daniel Casey för magasinet Saga.

Från starten 1997 fram till säsong sju var han Tom Barnabys (John Nettles) trogna kollega. Daniel Caseys rollkaraktär var både smart och ambitiös, men hade även ett ganska burdust sätt att yttra sig på ibland.

Men i det första avsnittet av seriens sjunde säsong, som premiärsändes 2003, så blev det klart att Daniel Casey lämnade serien. Rollkaraktären Gavin Troy blev då befordrad till ett annat polisdistrikt och ersattes av Dan Scott, spelad av John Hopkins.

Därför lämnade Daniel Casey Midsomer

2003 hade Daniel Casey bestämt sig för att det var dags att lämna Morden i Midsomer för att göra något annat. Han ville inte fastna i rollen som Gavin Troy. Dock gjorde han att ett gästspel i säsongens elfte säsong, då Tom Barnabys dotter gifte sig.

Jag var bara medveten om att jag inte ville hålla på med samma sak för länge och att jag ville bredda mig”, säger han till Saga.

Så lever Daniel Casey idag

Sedan Daniel lämnade den populära tv-serien så har han fortsatt som skådespelare. Bland annat hade han en fast roll i BBC:s såpopera EastEnders från 2017 och framåt. Dessutom har han från 2018 varit med i Hem till gården i rollen som Terry.

På senare tid har Daniel Casey även varit med i flera teaterpjäser, däribland Cluedo.

Privatlivet

Sedan 2005 är Daniel Casey gift med hustrun Ellie och tillsammans har de två söner, Rafferty och Milo.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev