Foto: Shutterstock

Gene Hackman är 31 år äldre än hustrun Betsy – så träffade Hollywood-stjärnan kärleken

92-årige Gene Hackman gick i pension från filmvärlden 2004.
Så här lever den Oscarsbelönade skådespelaren i dag med hustrun, pianisten Betsy Arakawa, 60.

Gene Hackman är numer pensionerad från vita duken.

Den i dag 92-årige skådespelaren har de senaste decennierna tillhörts Hollywoods mest respekterade med bland annat två Oscarsstatyetter och fyra Golden Globes i bokhyllan.

För huvudrollen i filmen The French Connection från 1971 belönades Hackman med sin första Oscar. I början på 1990-talet fick skådespelaren sedan ta emot filmvärldens största och mest prestigefyllda pris vid ytterligare ett tillfälle – då i kategorin bästa biroll för Western-filmen Unforgiven i regi av Clint Eastwood.

Gene Hackmans lysande karriär

Han har dessutom blivit Oscarsnominerad för sina insatser i filmerna Bonnie and Clyde, I Never Sang for My Father och Mississippi Burning.

Foto: Denis Makarenko / Shutterstock

Hackman var i 30-årsåldern när han insåg att det var film han ville hålla på med. Dessförinnan hade han bland annat tjänstgjort i Marinkåren i övre tonåren, truckförare och skoförsäljare i New York innan han började studera tv-produktion – något som senare ledde honom in till skådespelaryrket.

I mitten av 1950-talet kom han till Kalifornien, staten där han också är född, och inledde skådiskarriären vid teatern Pasadena Playhouse där han också mötte en annan blivande skådespelargigant och vän: Dustin Hoffman.

Därefter följde flera decennier av filmskapande – i mitten på 80-talet var Hackman som mest aktiv då han faktiskt var den hårdast jobbande skådisen i Hollywood med nio filmroller inom loppet av tre år.

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

I mitten på 2000-talet förklarade Hackman att han skulle dra sig tillbaka från filmrollerna. År 2004 spelade han in den sista (?) filmen i karriären – komedin Welcome to Mooseport, och utöver detta har han även medverkat kort i ett matprogram i tv samt gästspelat som berättare i en dokumentär om marinen.

Höll tyst i ett decennium

I ett helt decennium höll sig Hackman borta från rampljuset i media, men ifjol gav han en mycket sällsynt intervju med tidningen New York Post. Detta i samband med 50-åriga jubileet av filmklassikern The French Connection.

– Filmskapande har alltid varit riskabelt, både fysiskt och känslomässigt, men jag väljer att betrakta den filmen som ett ögonblick i en rutig karriär av uppgångar och missar, sade Hackman om filmen i intervjun med The Post.

Stjärnan berättade också att han inte sett filmen sen den gavs ut.

– Om filmen har ett arv är jag inte säker på vad det skulle vara. För mig på den tiden verkade det vara en vördnadsfull berättelse om en polis som helt enkelt kunde lösa och sätta stopp för en stor brottsfamiljs försök att infiltrera drogscenen i New York, sade Hackman till New York Post.

Hackman förklarade också att han var tacksam för genombrottet han fick i och med sin roll i den.

– Filmen hjälpte mig verkligen i min karriär, och jag är tacksam för det.

Gene Hackmans fina tack till yngre hustrun Betsy

Utöver sitt skapande i form av filmroller har Hackman också genom åren gett ut flera noveller.

I en av dessa, ”Payback at Morning Peak”, riktade han sig i förordet till sin älskade hustru, pianisten Betsy Arakawa, 60, som också setts tillsammans med Hackman på röda mattan vid många tillfällen.

”Till min fru, Betsy. Utan hennes arbete och tålamod skulle den här boken bara vara en förbigående tanke”, skrev han i förordet uppger sajten Amo Mama.

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Hackman var tidigare gift med Faye Maltese mellan 1956-1986 och tillsammans har de tre barn.

På 80-talet träffade Hackman sin nuvarande fru Betsy på ett gym där hon då arbetade deltid i Los Angeles, uppger Amo Mama. Paret som är gifta sedan början av 90-talet, lever numer ett lugnt liv Santa Fe, New Mexico.

Här kan man se hur det såg ut när Liza Minelli delade ut Oscarsstatyetten till Gene Hackman 1972:

Dela gärna vidare inlägget för att hylla Gene Hackman – en av Hollywoods riktigt stora skådespelare.