Janne Josefsson slutar på ”Uppdrag granskning” – det här ska han göra sen

Janne Josefsson är troligen en av våra mest folkkära journalister som i massvis av år gett svenska folket reportage i världsklass i SVT:s ”Uppdrag granskning”.

Men nu berättar den prisade journalisten att han ska lämna programmet – och nu avslöjar han sina framtidsplaner.

– Jag kommer att köra våren ut sedan kommer jag att göra annat, säger han i Söndagsintervjun i P1.

Janne Josefsson, 66, är en av Sveriges Televisions mest profilerade journalister. Han har bland annat vunnit Stora journalistpriset 2002 för valstugereportaget.

Men nu meddelar 66-åringen att han ska sluta på ”Uppdrag granskning”.

Det är i en intervju med radions P1 som Josefsson släpper nyheten.

Foto: Wikimedia

”Uppdrag granskning” startade år 2000 i SVT och har med Janne Josefsson som ansiktet utåt blivit ett starkt profilerat samhällsprogram.

Men nu är det alltså snart slut för Josefsson i programmet. Han är dock hemlighetsfull om framtiden.

– Jag har vissa planer på att rätt så snart sluta med ”Uppdrag granskning”, men fortsätta med något annat som handlar om journalistik, sedan får vi se vad det blir, säger han i Söndagsintervjun i P1.

Han får en rak fråga om han ska sluta. Då svarar Josefsson:

Foto: Wikimedia

– Snart ska jag göra det, ja. Jag kommer att köra våren ut sedan kommer jag att göra annat. Men programmet kommer att fortsätta.

Till Aftonbladet säger Josefsson att han fått erbjudande om ett nytt program.

– Jag fyller ju 66 i år och jag har fått ett erbjudande om att göra ett eget tv-program framöver, så då har vi kommit överens om att jag kör ”Uppdrag granskning” den här säsongen ut och sen lämnar jag, säger han till Aftonbladet.

Han säger att det är med dubbla känslor han lämnar programmet, och kan se tillbaka på flera intressanta reportage de gjort genom åren.

– Det som det stormat mest om är väl köttfärsskandalen, fallet Louise, flickan i Vetlanda och valstudioreportaget. Ja, jag vet inte allt…Jag har gjort en jävla massa reportage. Det har varit underbart att jobba med journalistikens Rolls Royce.

Foto: TT

Dela gärna vidare om du också kommer sakna Janne Josefsson i ”Uppdrag granskning”. Tack för alla år!