Sanna Nielsens framtidsbesked – därför kommer hon inte tillbaka till Melodifestivalen

Hon har varit med sju gånger och på sitt senaste försök tog hon hem hela segern. Men för Sanna Nielsen är det fullt fokus på showen ”Mitt Sanna jag” och årets Melodifestival tittande har inte varit på agendan för schlagerdrottningen.

Men hon har utsatt sina stora favoriter i årets tävling och ger samtidigt besked om hennes egen framtid i två av Sveriges största underhållningsprogram: Melodifestivalen och Så mycket bättre.

För många skulle det nog vara lätt att kasta in handduken efter nästan tio försök att vinna hela Melodifestivalen. 2014 tog hon äntligen hem segern med ”Undo” och fick representera Sverige i Köpenhamn.

Just nu är hon aktuell med sin show ”Mitt Sanna jag” på Hamburger Börs och det finns inte mycket tid över för Melodifestivalen, inte ens för en veteran som älskar programmet

– Jag showar ju varje lördag, men vi hinner se öppningsnumret och två bidrag typ. Sen tittar jag på reprisen dagen efter, säger Sanna Nielsen.

På sitt sjunde försök knep Sanna Nielsen äntligen segern i Mello med ”Undo”. Foto: Wikkicommons/Pelle T. Nilsson/All Over Press Sweden

Sanna Nielsen om favorittippningen: ”Blir så jäkla stolt”

Men några artister har speciellt stuckit ut för Sanna Nielsen även om hon bara sett lite av årets omgång, när Nöjeslivet träffar Sanna innan fjärde deltävlingen.

Och det är en artist i synnerhet som hon håller tummarna extra mycket för.

– Jag känner Malou Prytz lite grann eller jag känner hennes familj och just att allting med bidraget från koreograf, kläderna och de som skrivit låten – allting är gjort av kvinnor. Jag blir så jäkla stolt och glad över att det är så och det är häftigt. Hon är en duktig tjej som kan breaka väldigt bra, säger Sanna Nielsen och fortsätter:

– Jag såg Lina och Martin Stenmark som var så bra. Jag tycker Lina är underbar som också kör sitt eget race nu.

Minnesvärda ögonblicket med Jon Henrik

En annan artist som också är favorittippad i årets tävling är Jon-Henrik Fjällgren, något som inte gått förbi Sanna.

Och ett speciellt minne med Jon-Henrik finns fortfarande starkt kvar i bakhuvudet för Sanna.

– Jag tror att han var med första gången när jag var programledare 2015. Den vågen av sån enorm genuin kärleksboost som han fick i Örnsköldsvik, tror jag att det var… det har jag nog aldrig varit med om. Det var så håren på armar och allt vad man har reste sig för det var så häftigt, säger Sanna Nielsen och skrattar.

2015 gjorde Jon Henrik stort intryck på Sanna Nielsen när hon var programledare. Foto: Wikkicommons

Sanna Nielsen om framtiden i Melodifestivalen

Sanna Nielsen är förevigt som en av våra schlagerdrottningar i landet, och om vi kommer få se henne igen i tävlingen är i alla fall enligt henne själv just nu, ganska osäkert.

– Man ska aldrig säga aldrig. Just nu känns det ganska bra. Men samtidigt är jag så glad över mina sju gånger. Jag är glad över att jag till slut vann med en låt som fortfarande är väldigt stor för människor och för mig. Det blev ett så fint kapitel med en tredjeplats i Eurovision, säger Sanna Nielsen och fortsätter:

– Jag känner någonstans att det inte kan gå bättre än såhär. Visst kan man vinna hela Eurovision men det var inte liksom grejen för mig. Samtidigt kan man se på Mello på så många olika sätt. Man behöver inte vinna för att det ska gå bra.

Och att hon kanske tar ett permanent avsked efter Mellovinsten, kan vara ett drömslut för Sanna.

– Jag gillar det här med att jag vann på mitt sjunde försök och jag har inte varit med sedan dess. Samtidigt kan jag inte lova att jag inte kommer tillbaka, säger hon.

Framtiden för Sanna Nielsen i Mello har varit osäker, fram till nu. Foto: Maria Ekman/Newsner

Då är hon med i ”Så mycket bättre”

Ett annat populärt musikprogram, ”Så mycket bättre” har också lockat Melloveteraner, nu senast med Charlotte Perrelli.

För Sanna Nielsen är det också ett program som lockar henne.

Och det har varit på tapeten, avslöjar hon.

– Jag vet att det har pratats om det tidigare men huruvida exakt hur aktuellt det har varit, det vet jag inte riktigt. Men det är klart att om den frågan skulle dyka upp vore det fantastiskt att få. Det är ett ypperligt tillfälle tycker jag för artister att visa upp sig och visa nya sidor, säger Sanna.

Men klart att du ska komma tillbaka till Melodifestivalen Sanna! Nu trycker vi på gilla-knappen för att få Sanna att komma tillbaka och visa vart skåpet ska stå!

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat