Efter stora oron i Fråga doktorn – nu tokhyllas nya doktorn: ”En riktig överraskning”

Det var förra veckan som chockbeskedet kom. Läkaren Gunilla Hasselgren skulle lämna Fråga doktorn.

Nu har den nya läkaren Karin Granberg gjort debut, och succén är total.

”Sanslöst Bra ny läkare! Pedagogisk In struktiv Proffesionell Ni hade inte kunnat hitta bättre!”, skriver en person på SVT:s Facebooksida.

I 16 år var Gunilla Hasselgren ett bekant ansikte i SVT:s program Fråga doktorn. Men för en vecka sedan gav hon beskedet om hennes avsked från programmet.

– Jag slutar eftersom jag känner att det är dags för en ny fas i livet. Efter 16 år tycker jag att det kan vara ok att lämna över uppdraget till någon eller några andra, sa Gunilla Hasselgren då till SVT.

Många oroliga tittare ställde sig då frågan till vem som skulle ta över Gunillas plats i programmet och ställde sig kritiska till om en ny doktor ens kunde ersätta Gunilla.

Men det verkar som om det precis har skett.

Karin Granberg tokhyllas efter debuten i tv-rutan. Foto: Moa Frygell /SVT

Tittarna: ”Var en riktig överraskning”

Den nya läkaren Karin Granberg gjorde debut i tv-rutan under måndagen och hyllningarna till henne har vält in på SVT:s Facebooksida.

”Underbar Läkare. Kärlek vid ”första ögonkast”. Önskar träffa likadan på min Vårdcentral. Hoppas att Susanne och Karin har många års samarbete framför sig. Skickar varma, välkomnande kramar”.

”Den nya doktorn Karin var en riktig överraskning – kunnig, pedagogisk och med en glad o skön attityd! Så hon är väldigt välkommen!”

”Välkommen och tack för ett toppen program. Så härlig combo i studion. Det lyser av kärlek och värme från er båda!”, är bara några av kommentarerna som kommit in.

Programledaren Susanne Axell får numera sällskap av Karin Granberg i programmet. Foto: Moa Frygell /SVT

Nya doktorns oro

Innan premiären var Karin förståeligt nog väldigt nervös inför premiären och att hon tyckte det var svårt att ta Gunillas plats.

– Ingen kan ersätta Gunilla. Hon är ”Fråga doktorn”-doktorn, säger Karin Granberg med eftertryck. Jag kan bara vara mig själv och efter bästa förmåga bidra med mig som person och i profession, sa hon då till SVT.

Men det gick ju hur bra som helst Karin! Nu ser vi till att hylla henne genom att välkomna henne in i värmen med en gillaknappstryck!