SVT-profilen och ex-ministern är ett par – nu visar de upp sin kärlek för första gången

Nyamko Sabuni (L) var Sveriges jämställdhetsminister mellan 2006 och 2013. Hon var tidigare gift med Allan Bergquist som hon fick två barbn med, men paret skilde sig 2012.

Sedan träffade ex-ministern sin nya kärlek i livet: SVT-profilen Lennart Persson. Nu visar de upp sin kärlek för första gången, skriver Aftonbladet.

Efter att Sabuni, 48, lämnade regeringen Reinfeldt 2 tog hon över som hållbarhetschef på teknikkonsultföretaget ÅF. Två år senare mötte hon kärleken – i Lennart Persson, 63.

Persson är som bekant journalist och var programledare i Sveriges Television men också på TV4 i många år. Där ledde han bland annat morgonprogrammet, ”Gomorron Sverige” respektive ”Nyhetsmorgon”. 2008 efterträdde han mångårige medarbetaren Jarl Alfredius som nyhetsankare i ”Aktuellt”, men har nu slutat på SVT. I dag arbetar han som moderator.

Youtube

2015 började det tisslas och tasslas om att Persson och Sabuni var ett par, och mycket riktigt. Persson bekräftade då kärleken i tidningen Extra.

– Det stämmer att vi är ett par sedan lite mer än ett år tillbaka, sa han till Extra.

Men sedan dess har paret inte setts tillsammans så mycket i offentliga sammanhang. Förrän nu.

Wikimedia commons

Det var på premiären av Bo Kaspers Orkesters nya show ”Allt ljus på oss” i Stockholm som paret visade upp sig för Aftonbladets kamera. När det påtalades att det tog ett tag innan de visade upp sin kärlek ska de ha hållit om varandra och hållit med.

Bo Sundström, sångare i bandet Bo Kaspers Orkester. Foto: Wikimedia

De ska ha träffats i en ”Aktuellt”-studio för första gången en höstdag 2010. Nyamko skulle debattera jämställdhet med Socialdemokraternas Claes Borgström och Persson var programledare. Paret lever som särbos då Sabuni är skriven i Täby utanför Stockholm. Persson pendlar mellan Stockholm och Göteborg.

Vi önskar er all lycka till i framtiden!