Erik Johanssons sorg – efter beskedet om ”Bonusfamiljen”

Erik Johansson har gjort succé som Patrik i ”Bonusfamiljen”.

Men nu ser den hyllade serien ut att ha nått sitt slut.

– Det blir inte alls samma dagliga kontakt och det är sorgligt, säger han till Expressen om att inte få jobba med sina kollegor igen.

Med över en miljon tittare i snitt har den Kristallen-vinnande SVT-serien ”Bonusfamiljen” blivit ett av Sveriges mest populära program.

Men trots succén ser den tredje säsongen ut att bli den sista.

– Just nu finns inga planer på en fjärde säsong av ”Bonusfamiljen”. Men vi stänger inga dörrar i framtiden, sa Anna Croneman, programchef för SVT Drama, till Aftonbladet i en tidigare intervju.

FOTO: Ulrika Malm/SVT

Erik Johansson, som spelar Patrik i serien, berättar nu för Expressen-bloggen Spoiler Alert om känslorna kring att serien nu går i graven.

– När man är med om den här typen av avsked så tycker jag det inte är så jobbigt i stunden, så just där och då var jag inte så skärrad. Det kom efteråt. Jag och Vera kommer ju inte spela gift par på ett jävla tag, så skulle ingen rollsätta, säger Erik Johansson till Expressen på frågan om hur det var att spela in de sista scenerna.

Erik Johansson om relationen till Vera Vitali

Erik och Vera Vitali, som spelar Patriks hustru Lisa, har fått en speciell relation genom programmet.

– Jag och Vera har jobbat oavbrutet i tre år och blivit jättebra kompisar. Så det känns konstigt att inte få göra det igen.

Erik får frågan om det är en slags sorg han känner.

– Ja, jag är ju van vid att få träffa Vera hela tiden och även om man säger att man ska ses och höras så jobbar hon i Finland just nu och jag här hemma. Det blir inte alls samma dagliga kontakt och det är sorgligt. Men så är det i den här branschen: intensivt och sedan skiljs man åt.

FOTO: SVT

Hoppas på en fortsättning för ”Bonusfamiljen”

Trots att SVT inte har några planer på en fortsättning har seriens upphovsmän Felix och Clara Herngren fortfarande hopp om att det inte tar slut i och med den tredje säsongen.

I ett gemensamt uttalande till Aftonbladet säger de:

”Det vore såklart tråkigt om SVT inte ville köpa in en fjärde säsong. Men vi håller tummarna för att Bonusfamiljen kommer tillbaka på ett eller annat sätt”.

 

Vill du se en fortsättning på ”Bonusfamiljen”? Dela då artikeln för att visa SVT vad du tycker.