Pernilla Wahlgren tvingas till operation – nu hotas inspelningarna

Få svenska kändisar är så aktuella som Pernilla Wahlgren, 51, är nu. Förutom inspelningarna av populära och Kristallebelönade realityserien Wahlgrens värld så medverkar Pernilla i årets julkalender, samt turnerar med egna showen ”Kort, glad och tacksam”. Hon spelar dessutom ständigt in Pod-avsnitt med väninnan Sofia Wistam.

Men mitt i allt blir Pernilla tvungen att ta en paus, då hon måste opereras.

 

Pernilla Wahlgren har fler bollar i luften än på länge, och som artist måste rösten vara i topp-trim, något den dessvärre inte är.

I en intervju med Aftonbladet berättar Pernilla att hon måste opereras för polyper på stämbanden, vilket förklarar hennes tidigare kamp med rösten som varat i omgångar sedan 2016.

Rösten höll nästan …!  Den bär ju inte på samma sätt som den gjorde innan jag fick Polyper på Stämbanden , men jag kan sjunga om jag håller igen mer än vanligt.  Då funkar det skapligt iallafall…! Men min röstvila – dvs inga långa konserter – som jag har undvikit den senaste tiden har varit oerhört viktig för min rehabilitering!” skrev Pernilla Wahlgren på sin blogg då.

Efter den stundande operationen kommer Pernilla tvingas att vila rösten i tio dagar, vilket innebär tystnad även under inspelningarna av Wahlgrens värld.

– Jag får ha skyltar med det jag vill säga, det kommer bli skitroliga avsnitt, säger Pernilla till Aftonbladet.