Foto: SVT

Ilskan efter SVT:s nya beslut för På spåret – därför plockas tittarfavoriten bort: ”Förbannad”

Den här veckan flyttas ”På spåret från fredag till lördag.
Nu kommer nästa smäll för tv-tittarna.
Senare i vinter tvingas SVT plocka bort programmet ur tablån.
Nöjeslivet reder ut turerna.

”På spåret” gör succé i rutan. Som vanligt är SVT:s långkörare efterlängtad hos tittarna – det bevisas inte minst av de höga tittarsiffrorna som förra veckans premiär nådde.

Cirka 2,1 miljoner tittare såg ”På spårets” premiäravsnitt där Hanna Hellquist och Ina Lundström ställdes mot Marie Agerhäll och Fritte Fritzson. Det gjorde programmet till det allra mest sedda under förra veckan, enligt TT.

Artikeln fortsätter under bilden.

Programledare Kristian Luuk, Hanna Hellquist, Ina Lundström, domare Fredrik Lindström, Marie Agerhäll och Fritte Fritzson. Foto: Bo Håkansson/SVT
Programledare Kristian Luuk, Hanna Hellquist, Ina Lundström, domare Fredrik Lindström, Marie Agerhäll och Fritte Fritzson. Foto: Bo Håkansson/SVT

”På spåret” har i många år varit synonymt med fredagskvällar. Men den här veckan bryts den traditionen.

Därför flyttas På spåret – plockas bort senare i vinter

SVT flyttar på det populära frågesportprogrammet – från fredag till lördag kväll. Anledningen är sändningarna från fotbolls-VM som i stället visas i SVT på fredagskvällen.

Nästa vecka är ”På spåret” tillbaka igen som vanligt på fredagarna.

Men sändningarna från VM-fotbollen kommer att flytta på programmet ytterligare en fredag framöver. I början av december kommer ”På spåret”-tittarna till och med få klara sig utan sitt favoritprogram i en hel vecka.

– Fredag 9 december upplåter På spåret del 4 sin plats i tablån för FIFA Fotbolls-VM 2022: Kvartsfinal. Programmet gör då en veckas uppehåll och del 4 sänds istället fredag 16 december, ordinarie tid, skriver SVT:s pressansvariga i ett mejl till Nöjeslivet.

Ilska efter beskedet om På spåret

Att ”På spåret” flyttas till förmån för fotbolls-VM väcker starka reaktioner.

Artikeln fortsätter under bilden.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk. Foto: Bo Håkansson /SVT
Fredrik Lindström och Kristian Luuk. Foto: Bo Håkansson /SVT

Det märktes inte minst i ”Ring P1” på fredagsförmiddagen, där programledaren Belinda Olsson fick ta emot flera samtal från upprörda lyssnare.

– Sport engagerar. Det kom ett mejl här: ”På spåret, visst brukar det sändas på fredagar? Ser att det bara är fotboll på SVT i kväll. Jag är inte intresserad av detta!”, säger Belinda i sändningen och förklarar att mejlet kommer från lyssnaren Eva som ”är förbannad” av tablåflytten från fredag till lördag.

Lyssnaren Martin ringde in från Göteborg och vädrade sitt missnöje.

– Det var ju någon som ringde in och tyckte det var alldeles för mycket sport. Jag håller fullständigt med. Jag menar, man måste tänka på att sporten är inte allt i det här livet, även om det kan vara trevligt ibland. Att fördela det mellan kanalerna på ett bättre sätt så att till exempel ”Karlavagnen” inte får stryk utan kan gå som den ska.

LÄS MER: Därför petas Carina Bergfeldt från tablån – tittarnas hårda kritik när profilen tvingas bort

Denna veckas ”På spåret” sänds på lördag 26 november klockan 20.00 i SVT1.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Foto: Bo Håkansson /SVT
Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Foto: Bo Håkansson /SVT

Vad tycker du om beslutet att flytta på ”På spåret”? Skriv gärna en kommentar.