Så blir Svenne Hedlunds begravning – familjens beslut efter folkkäre stjärnans död

77 år gammal somnade Svenne Hedlund in, den 3 december 2022.

Nu avslöjar familjen planerna för stjärnans begravning.

Sven ”Svenne” Hedlund föddes i Solna 1945 och slog igenom på 60-talet med bandet Hep Stars som han startade med Benny Andersson, som senare blev en av medlemmarna i Abba.

Med storslagna hits som ”Cadillac” och ”Sunny Girl” blev de snabbt ett av Sveriges mest framgångsrika band.

På den tiden, när det begav sig, hade bandet Hep Stars tre låtar på topp-listan och hade första, andra och fjärdeplaceringen. Tredjeplaceringen knep The Beatles.

Framgångarna med Hep Stars gjorde Svenne Hedlund till en av Sveriges mest populära artister och fortsatte spela musik livet ut.

Drabbades av sjukdom

I september förra året fördes Svenne Hedlund akut till sjukhus efter att ha insjuknat under konsert.

LÄS MER: Ingen sjunger succélåten som Svenne och Lotta – titta nu när kameran fångar duons magi

 Det är riktigt otäckt när något sånt där händer. Det var blodtrycksfall och blodet pumpade inte runt riktigt. Läkarna misstänker att det även rörde sig om en mini-stroke, sade vännen Ulf Stjernbo då till Nöjeslivet och tillade:

 Men röntgen visade inte någonting då den ha varit såpass liten och svår att urskilja.

LÄS MER: Svenne Hedlund död – blev 77 år gammal

Den 3 december 2022 kom beskedet att Svenne Hedlund somnat in. Vännen och kollegan Ulf Stjernbo berättade att artisten somnade in på Värnamos lasarett under lördagsmorgonen, omgiven av sin dotter och sina barnbarn.

Enligt Ulf försämrades Svennes hälsa under hösten, efter att han drabbats av corona under sin turné.

– Han fick covid när vi kom hem från sista turnésvängen och då blev han inlagd en tid. Han repade sig, men blev inte riktigt återställd. I onsdags kväll fick han åka ambulans in till Värnamos lasarett, säger han.

Sörjs av vänner och kollegor

Beskedet att Svenne Hedlund tagit sitt sista andetag skakade om hela Sverige.

En av många som nu hyllad stjärnan efter dödsbeskedet är folkkära artisten Magnus Carlsson.

”För bara några månader sedan stod jag och Svenne Hedlund tillsammans på Dalhallas scen. Han gjorde bland annat sin dunderhit ”Cadillac” medan jag gjorde mina låtar. Men, varje kväll – inför finalen så förenades hela Rhapsody In Rock-ensemblen för att stämma upp i hans ”Inatt jag drömde”, skriver han och fortsätter:

”En ikon har gått i graven, jag är både glad och tacksam över att våra vägar korsats flera gånger genom åren. Du kommer vara saknad av mig och så oerhört många fler”.

LÄS MER: Magnus Carlssons djupa sorg efter Svenne Hedlunds död – orden om sista mötet: ”Kommer vara saknad”

I slutet på december ska Svenne Hedlund föras till sista vilan. Nu bjuder familjen in allmänheten att ta farväl av sångaren i Vallsjö kyrka, i Sävsjö.

– Kistan kommer att vara där, säger begravningsrådgivaren Per Malmqvist till Jönköpings-Posten.

Vila i frid fina, underbara Svenne! Skicka kärlek och dina tankar till Svenne och hans familj genom att göra ett hjärta i kommentarsfältet.