Efter succérna – nu avslöjar Mariette starka hyllningen till Josefin Nilsson: ”Påminna folk om hennes historia”

Det är en känslosam kväll i Stjärnornas stjärna. När artisterna ska framföra två teman disco och visa passar favorittippade Mariette på att hylla någon mycket speciellt – Josefin Nilsson.

– Det handlar om att använda sin röst och påminna folk om hennes historia, säger hon till Aftonbladet.

Dokumentären om Josefin Nilsson fick hela Sverige att börja lyfta fram sångerskans liv och destruktiva förhållande med en skådespelare. En historia som har rört upp mycket känslor och som lett till flera upprop men även krismöten på skådespelarens arbetsplats, Dramaten.

Under lördagskvällen är det dags att tolka två teman: disco och visa.

Då vill Mariette lyfta fram Josefin Nilsson och hennes historia genom att tolka Ainbusk-låten ”Älska mig”.

– Det kändes så självklart för mig att göra något viktigt och få föra fram ett budskap på bästa sändningstid. Det handlar om att använda sin röst och påminna folk om hennes historia, säger Mariette till Aftonbladet.

Mariette om låttolkningen: ”Väldigt stark för mig”

Hon berättar vidare för tidningen att hon lyssnat mycket på låten, men att det är först nu efter dokumentären som Mariette förstått den riktiga och känslosamma innebörden av låten.

– Låten hänger ganska tydligt ihop med att jag har varit vilsen en gång i tiden innan jag kom ut inför min familj. Den är väldigt stark för mig. Alla vill egentligen bli älskade för den de är. Jag ska inte behöva bevisa nånting annat än godhet – och det är så himla tydligt i låtens text och budskap, säger hon till tidningen.

Mariette berättar att Josefin Nilssons historia har berört henne otroligt mycket. Foto: Jack Mikrut/TT

Mariette: ”Jag gör låten för Josefin”

Mariette berättar att hon hoppas Josefin kommer se ner på henne och bli berörd.

– Jag gör låten för Josefin i kväll så den största utmaningen blir att hon ska titta ner och känna att vi är många som hyllar och förstår henne. Jag vill göra låten rättvisa efter allt som har hänt och det som bubblat upp till ytan i samband med dokumentären.

Va fint intiativ Mariette! Tryck på gilla-knappen för att skicka hyllningar till Mariette och Josefin Nilsson!