Shirley Clamps stora sorg – efter vännens plötsliga död

Skådespelaren Michael Perlitz avled i förra veckan.
Många har påverkats hårt av hans dödsfall, och en av dem är Shirley Clamp.
Nu berättar den folkkära sångerskan om sorgen efter hans bortgång.

Skådespelaren Michael Perlitz avled i förra veckan, 51 år gammal.

Han spelade bland annat pappa Sören i Telenor-reklamerna, medverkade i flertalet filmer samt arbetade som dramapedagog på Calle Flygares Teaterskola.

Michael Perlitz död

Perlitz regisserade och skrev manus för flera teateruppsättningar och arbetade även med regissörer så som Måns och Felix Herngren.

Bildkälla: Facebook/Telenor

”I fredags nåddes vi av det mycket tragiska beskedet att Michael Perlitz gått bort hastigt. Efter samråd med och önskemål från Michaels familj har vi beslutat att dela informationen offentligt och visa vårt deltagande i sorgen. I sin roll som pappan Sören i Telenorfamiljen har Michael blivit ett välbekant ansikte för många svenskar. Vi har mött hans varma leende och skojfriska humör i såväl TV, tidning och online under de senaste tio åren”, skrev Telenor på sin Facebook-sida.

Det tragiska dödsbeskedet har tagit hårt på många, och en av dem är Shirley Clamp.

Shirley Clamp om sorgen

Sedan några år tillbaka har hon och Michael Perlitz haft kontakt, setts vid flera tillfällen och varit ute tillsammans ett antal gånger.

Nu berättar artisten om den stora sorgen efter att hennes vän gått bort. Hon fick reda på dödsfallet från en gemensam vän.

”Jag tog det jättehårt”

46-åringen berättar att hon kort därefter insåg vad som hade skett – och brast ut i gråt.

– Jag går igenom ganska mycket nu. Jag är i den åldern att jag får ångestpåslag och tänker ”fan vad livet är skört”. Så jag tog det här jättehårt, säger hon till Aftonbladet.

Bildkälla: TV4/Nyhetsmorgon

Perlitz exfru berättade tidigare i dag att han dog av en förmodad hjärtattack.

Shirley Clamp kommer minnas honom som en vän, inte som någon hon ser på TV via reklamfilmerna.

– Jag kan förstår att människor hemma i soffan – äldre, ensamma människor som kanske aldrig kommer ut ens – får en relation till personer på tv, och han är fantastisk i filmerna. Så jag förstår att man tycker att det är jättesynd att han inte finns mer. Men sen betyder det ju mycket, mycket mer än så, säger hon till Aftonbladet.

Vila i frid, Michael.