Ett år efter hans tragiska bortgång: Tim ”Avicii” Berglings liv blir biografi – då ges den ut

Den 20 april lämnade Tim ”Avicii” Bergling oss alldeles för tidigt.

Nu ett år efter hans bortgång är det klart att superstjärnans liv nu blir biografi.

”Det är en otroligt stor ära att ha fått förtroendet att berätta om Tims liv”, säger journalisten Måns Mosesson som fått äran att skriva boken, i ett pressmeddelande enligt SVT.

Tim ”Avicii” Bergling blev den svenska superstjärna exporten när han tog över världen med sin musik. Han arbetade med flera välkända artister som Madonna, Robbie Williams och David Guetta.

Men livet var inte bara glitter och glamour.

I dokumentären ”True stories” berättade Tim om sin sviktande psykiska hälsa och hans kamp över att försöka vara alla till lags, och att ständigt pressa sig till det yttersta.

Den 20 april hittades han död i Oman.

Stjärnans liv blir biografi

Nu ett år sedan hans bortgång, står det klart att en biografi kommer skrivas om hans liv.

Albert Bonniers förlag kommer tillsammans med Salomonsson Agency ge ut biografin om artisten Tim Bergling. Boken beräknas ges ut nästa år och den ska författas av journalisten Måns Mosesson, det skriver SVT.

Journalisten om prestigefyllda uppdraget: ”En otrolig ära”

Måns Mosesson har tidigare jobbat som dokumentärproducent på Sveriges Radio och är nu fördjupande reporter på Dagens Nyheter. Han har belönats med Stora Journalistpriset, Ikarospriset och det internationella Prix Italia.

”Det är en otrolig ära att ha fått förtroendet att berätta om Tims liv. Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen”, säger Måns Mosesson i ett pressmeddelande, skriver SVT.

Bokens överskott kommer gå till stiftelsen Tim Bergling foundation för att stödja arbetet med att förebygga psykisk ohälsa och självmord.

Biografin väntas ges ut över hela världen nästa år.