Foto: TT/Shutterstock

Bara tre dagar efter förlossningen: Därför har Prins Harry lämnat Meghan ensam hemma med sonen

.

Pappa för första gången i måndags. 

Men bara tre dagar senare har prins Harry flytt landet – och lämnat frun Meghan Markle ensam med sonen. 

Här är orsaken bakom.

Prins Harry har redan börjat jobba igen – bara dagar efter förlossningen, skriver Svensk damtidning.

Det var i måndags som det brittiska kungahuset meddelade den glada nyheten att Meghan Markle fött en frisk son!

Prins Harry och Meghan Markle fick en son: Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Prins Harry och hans Meghan blev därmed föräldrar för första gången, och hela världen skickade in sina gratulationer till prins Charles och prinsessan Dianas yngsta son och hans fru, som gifte sig i ett sagolikt bröllop i Windsor förra sommaren.

Det blev alltså en pojke, och två dagar senare meddelade hertigparet av Sussex den lille pojkens namn: Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Den lille pojken är bara några dagar gammal, och visades upp för världen för första gången i onsdags.

Foto: TT / Dominic Lipinski/Pool via AP

– Det var den mest fantastiska upplevelsen jag någonsin har varit med om. Jag är så stolt över min fru och vi är båda så lyckliga och tacksamma över all kärlek vi fått, sade prins Harry i ett första uttalande efter födseln.

Den lille pojken är bara dagar gammal och har förstås fått träffa gammelfarmor och gammelfarfar – drottning Elizabeth och prins Phillip.

Prins Harry har lämnat landet bara dagar efter förlossningen

Samtidigt kommer nu rapporter att prins Harry redan börjat jobba igen. Tre dagar efter födseln av Storbritanniens senaste tillskott till kungafamiljen har Harry åkt till Nederländerna på uppdrag för monarkin. Det finns heller inga rapporter om att Meghan och sonen är med, och det får antas att de är kvar hemma i Storbritannien.

Holländarna har samtidigt välkomnat Harry som gratulerades till familjelyckan av prinsessan Margariet och arrangörerna för Invictus Games.

Denna resan var sedan tidigare framskjuten eftersom lille Archie föddes lite senare än väntat. Men i torsdags morse åkte Harry alltså till Haag. Plikten för kronan framför allt.

Harry invigde sportevenemang i Haag

Harry ska ha fått ett mycket varmt mottagande i Nederländerna där han officiellt invigde the Invicius Games 2020. Det är ett idrottsevenemang för funktionsvarierade och som prinsen är beskyddare för. 500 deltagare beräknas komma till tävlingarna i maj nästa år, uppger Svensk damtidning.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.