STORT GRATTIS: Här hyllas sporthjältarna av kungaparet – prisas med kunglig medalj: ”Väldigt hedrande”

Det blev ett riktigt kungligt firande när några av våra största sportprofiler prisades under tisdagen.

Nu gratulerar vi stort innebandyspelare Alexander Galante Carlström, freestyleskidåkare Henrik Harlaut, slalomåkare Pernilla Wiberg Bjerke och skridskoåkare Nils van der Poel som tilldelats medalj av kungen.

De har jagat medaljer och representerat Sverige i världen med bravur.

Under tisdagen var det några av våra mest folkkära och prisbelönta sportstjärnor som fick ta plats på kungliga slottet i Stockholm.

På plats fanns kungen och drottning Silvia för att hylla ett gäng som briljerat i sina respektive sporter.

De har jagat guld och medaljer ute i världen, men nu riktades bara strålkastarljusen mot en medalj av kunglig glans.

Under onsdagen fick innebandyspelare Alexander Galante Carlström, freestyleskidåkare Henrik Harlaut, slalomåkare Pernilla Wiberg Bjerke och skridskoåkare Nils van der Poel medaljer av kungen.

Samtliga stjärnor tog emot medaljen för ”förtjänster om svensk idrott i 5:e storleken i högblått band”.

Nils van der Poel fick ta emot kunglig medalj

Och det var en glad Nils van der Poel som berättade om mötet med kungen efteråt.

– Framförallt var det väldigt trevligt att få träffa kungaparet. Det tycker jag var väldigt roligt. Det är ju människor man inte får äran att träffa särskilt ofta med eller tala med. Så det var väldigt hedrande, sa han i en intervju med TV4.

Även Henrik Harlaut var lite ”starstruked” av att ha fått träffat kungen igen.

– Det var häftigt helt klart att se mailet komma in och läsa det och få träffa honom. Jag fick träffa honom också förra året efter vinter OS då gav han oss också lite utmärkelser till oss som fått medaljer. Men nu var det lite mer speciellare när vi var lite färre och man fick verkligen prata med honom, säger han i samma intervju.

Nils van der Poel
Foto: Jonas Ekströmer/TT

TV4-profilen Anders Pihlblad frågar då vad Henrik pratade om med kungen.

– Han prata om att han varit uppe i Storlien under påsk och åkt skidor, åkt längd och det hade tydligen varit mycket snö.Så det låter bra för jag ska åka upp dit imorgon.

Stort, stort grattis till alla stjärnor! Detta är ni så värda!

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb på 90-talet. Men vad dolde sig bakom rubrikerna? Hur förvandlades en romans till en ren och skär mardröm? Hur träffades dem? När gick allt fel och vad hände sen? Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt: