Pernilla Månsson Colt tokhyllas efter nya bilderna – visar upp sitt naturligt gråa svall: ”Förebild”

Vi har sett programledaren Pernilla Månsson Colt bära upp vilken frisyr som helst och bära upp det.

Men nu har hon valt att gå tillbaka till det naturliga och i ett inlägg på Instagram väljer hon att visa upp nya förvandlingen.

Vi har alla stunder i livet när vi känner att det är dags att ta nästa steg, vända blad och gå till nästa kapitel.

Det kan handla om allt från att skaffa sig ett nytt jobb, kanske flytta till en större eller mindre bostad eller testa en helt ny frisyr och stil.

De sistnämnda kan tänkas lätt som en plätt, men att välja att gå den naturliga vägen kan vara nog så svårt. Speciellt om håret fått en färg samhället lärt oss att dölja.

En som vet hur det är, är ingen mindre än den populära programledaren Pernilla Månsson Colt.

1995 tog Pernilla Månsson Colt hand om programledarskapet i Melodifestivalen och sedan dess har hon hunnit med att programleda en rad program i rutan.

Genom åren har hon programlett reseshowen ”Packat och klart”, ”Husdrömmar”, ”Husdrömmar Sicilien” och producerat tittarfavoriten ”Antikrundan” i många år.

Dessutom har hon varit en av de stora profilerna i omtyckta blomsterprogrammet ”Trädgårdstider”. Tillsammans med stjärnkocken Tareq Taylor, trädgårdsmästaren John Taylor och inredningsstylisten tillika tidigare modellen Malin Persson.

Tillsammans utgör kvartetten en stabil enhet som varje vecka bjuder tv-tittarna på vårens hetaste tips för trädgårdar, balkonger och fönsterbräden.

Antikrundan
ARKIVFOTO: Producenten Pernilla Månsson Colt, experten Knut Knutson och programledaren Anne Lundberg Foto:Carl-Johan Söder/SVT

Pernilla Månsson Colts stilresa

Genom karriären har vi sett Pernilla i olika frisyrer och färger, lika vacker i alla.

Enligt Pernilla själv har hon testat på det mesta i vad gäller både klipp och färg.

”Vet inte hur många hårfärger – och konstiga frisyrer – jag har haft i mitt liv. Har aldrig varit rädd för att prova orange, lila, tvåfärgat (mörkt under, blont över – min syrra kallade det för panda-frisyren) kort sagt, jag har provat”, skriver hon i ett uppmärksammat inlägg på Instagram.

Men den här gången har hon bestämt sig för att göra något hon tidigare inte gjort, nämligen att låta den naturliga färgen komma fram – en färg hon gärna dolt när hon gått till frisören.

”Den här färgen har jag dock gjort allt jag kunnat för att dölja. Varannan vecka i hur många år som helst har jag stått i badrummet och färgat hårbotten. Vem vill bli gråhårig när man bara är 30? I mitt jobb dessutom? Vem vill se ut som sin mormor när allt bara går ut på att hålla sig ung?”, skriver hon i inlägget.

LÄS MER: Tareq Taylor lämnar ”Trädgårdstider” – ersätts efter 15 år

Pernilla Månsson visar upp nya förvandlingen

Ja, vi är många som känner igen oss i den bilden. Men nu har Pernilla bestämt sig för att sluta färga bort det grå.

”Men nu har jag gett upp. Jag färgar inte mer. Går mot ”silverblond” ehhh… och försöker fatta att den där personen i spegeln är jag och inte min mamma eller mormor. Försöker hålla mig ung genom att vara aktiv, nyfiken, sova mycket och styrketräna istället. Och, om man ändrar sig och inte står ut så finns det ju alltid hårfärg i butiken…”, skriver hon i inlägget.

Pernilla Månsson Colt
Foto: Instagram

Tillhörande inlägget visar Pernilla upp det naturligt silverblonda svallet och i kommentarsfältet är det många som beundrar hennes naturliga skönhet.

”Pernilla så fantastiskt vacker DU ÄR !!!”, skriver Marie Olsson Nylander från Husdrömmar Sicilien.

”Du är så sjukt snygg precis så som du är! Eller i färgat! Eller i vad som helst! Det sitter i dig som person och i allt du är”, skriver kollega Tareq Taylor.

”trålande snyggt! Förebild!!! OCH målbild! Själv har jag ännu inga gråa hårstrån, men färgar mina råttnyanserade… Panda-looken behöver INTE komma tillbaka…”, skriver en annan person.

”DU ÄR HET”, skriver kollegan Farah Abadi.

”My god så snyggt!”, hälsar Jenny Strömstedt.

”Heja dig som vågar bejaka det vackra grå!”, skriver en annan.

Du är vacker precis som du är Pernilla!