”Lilla huset på prärien”-Laura försvann efter succén – nu omfamnar hon sitt gråa hår

”Lilla huset på prärien”-Laura försvann efter succén.

Så här gick det sen för skådespelaren Melissa Gilbert.

Den amerikanska tv-serien ”Lilla huset på prärien” tog svenska folket till sina hjärtan på 1970- och 1980-talet. Hela nio säsonger av den klassiska dramaserien spelades in under årens lopp. Den har sedan dess också visats i repris otaliga gånger, bland annat i TV4 Guld.

En av alla kultförklarade karaktärer i serien var förstås Laura! Flickan som tittarna fick följa från att hon var barn tills att hon blev vuxen och själv fick barn i tv-serien.

Spelade Laura i Lilla huset på prärien

En kuriositet som många kanske inte känner till är att det också gjordes en pilotfilm, innan det beslutades om att tv-serien skulle spelas in. Detta är ingenting som är unikt för just ”Lilla huset på prärien”. Serien baserades på Lauras eget liv samtidigt som regissören Michael Landon lyckades med konststycket att skildra familjelivet och det lilla samhällets gemenskap. Det ledde till att serien fick ett varmt mottagande runt om i hela världen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Melissa Gilbert som Laura i "Lilla huset på prärien". Foto: AP/TT/Arkiv
Melissa Gilbert som Laura i ”Lilla huset på prärien”. Foto: AP/TT/Arkiv

Den får än i dag nya hängivna tittare, eftersom den går i repris lite då och då. Förmodligen är det seriens relativt tidlösa teman om familj och sociala sammanhang som fortfarande känns aktuella än i dag.

Det har nu gått över 30 år sedan det sista avsnittet av serien spelades in, och skådespelarna träffas fortfarande för regelbundna återträffar. ”Laura” som spelades av Melissa Gilbert har gjort flera filmer efteråt men inte haft några större roller sedan genombrottet i ”Lilla huset på prärien”.

Tv-tittarna fick följa Laura genom hela livet – från barndomsåren till dess att hon bildade sin egen familj.

Beautiful Melissa

Posted by Sandy Peckinpah on Thursday, October 27, 2011

Efter dess att serien sänts har Melissa Gilbert gjort en musikal där hon spelar mamman i familjen.

Men efter tiden som barnstjärna i den älskade serien har livet i Hollywood inte varit lika glimrande för den i dag 59-åriga skådespelaren. Efter succéstarten på sin karriär, gjorde Melissa Gilbert allt för att passa in i skönhetsidealet som odlats i Hollywood genom åren.

Stoppade skönhetsoperationerna

Stjärnan har berättat hur hon upplevde en stor press på sig själv och sin kropp, och skönhetsopererade sig på grund av detta i många år. Men nu har hon satt stopp för det.

För några år sedan berättade hon om sitt livsbeslut i en stor intervju.

Lovisa Han Photography 2011

Posted by Sandy Peckinpah on Thursday, October 27, 2011

– Det finns en mentalitet i Hollywood som inte accepterar kvinnor att åldras eller att gå upp i vikt eller helt enkelt vara sig själva, säger hon till magasinet First For Women, enligt Expressen.

– Jag gick samma väg som så många andra – jag fixade näsan, brösten, använde fillers och Botox, men inte längre. Jag har tagit bort mina bröstimplantat och jag använder mig inte längre av fillers eller Botox eftersom jag är en 53 år gammal kvinna och jag försöker omfamna den här åldersprocessen, säger hon.

Nu vill hon i stället låta sin kropp åldras på naturligt vis.

Efter tiden i ”Lilla huset på prärien” har hon haft roller i filmer som Nip/Tuck, The Diary of Anne Frank och Choices of Heart men inte setts på bioduken på tio år.

Däremot har hon varit med i amerikanska Let’s Dance för sex år sen, och hon har också ägnat tiden åt att skriva böcker, bland annat om ”Lilla huset på prärien”!

Här nedan kan vi se när Melissa, till höger medverkar vid en återträff för ”Lilla huset på prärien”. Intill henne ser vi Alison Arngrim (mitten), som spelade Nellie, och Karen Grassle, som spelade Caroline.

Dela gärna vidare om du också tittade på ”Lilla huset på prärien” och önska ”Laura” lycka till i framtiden!