90-åriga Joan Collins vägrar låta åldern stoppa henne – Dynastin-stjärnan hyllas efter fräcka poolbilden

Joan Collins är utan tvekan en riktig legend. Och att fylla 90 är definitivt inte något som stoppat hennes glädje, eller stora självsäkerhet.

Många unga stjärnor skulle kunna lära sig ett och annat om elegans, balans och uppförande av Joan Collins.

Skådespelerskan från Paddinston, London, är förmodligen mest känd för rollen som Alexis Carrington Colby i Dynastin.

Det gjorde henne till en internationell stjärna, och serien blev oerhört populär även här i Sverige.

Så mycket tjänade hon per avsnitt

På den tiden tjänade hon 15 000 euro per avsnitt, och nästan 21 miljoner tittare bänkade sig framför TV:n varje vecka för att se nästa avsnitt.

”Hon var den första mäktiga kvinnan på TV. Och jag fick mycket kritik för det. Hon var så tuff, hon var så bitchig, hon var så hemsk! Du vet, jag stod bara upp för mig själv som en självständig kvinna,” har hon sagt till CBS 2019.

Actress Joan Collins is shown, Oct. 2, 1983. (AP Photo/Mario Torrisi)/ TT

Otroligt nog så arbetar Collins än idag inom underhållningsbranschen, 70 år efter hennes första tv-framträdande. Hon är också väldigt aktiv på sociala medier.

Bilden som väckte stor uppmärksamhet

I vintras publicerade hon exempelvis en bild på sig själv under julfirandet med sin 57-årige make, Percy Gibson, som fick mycket positiva kommentarer.

De allra flesta kanske kopplar samman julen med snö, stora filtar och varm glögg. Men för Joan Collins bestod det av att simma runt i en pool med leopardbadräkt och njuta av solen.

”Hade en underbar jul,” informerade hon då sina nästan 300 000 följare från poolen i Beverly Hills, Kalifornien.

Joan Collins
Foto: Instagram/ @joancollinsdbe

I kommentarsfältet är det många som skriver fina ord om hur pigg och ung hon ser ut.

”Lika vacker som alltid,” skriver en följare.

”Du ser FANTASTISK ut! Om jag får stanna kvar på den här jorden länge nog för att nå din ålder hoppas jag att jag kan se hälften så bra ut som du gör,” kommenterar en annan och en tredje skriver: ”Wow du är så vacker.”

Joan Collins kärleksliv

Collins och hennes make har varit gifta sedan 2002, och han är hennes femte make i ordningen.

Först gifte hon sig med Maxwell Reed och sedan Anthony Newley. Därefter ingick hon äktenskap med Ronald S. Kass, innan hon gifte sig med svenska Peter Holm.

”Jag ångrar några av mina äktenskap – jag gjorde det för många gånger. Jag var dum. Nej, jag ångrar inte att jag gifte mig med Tony för vi har två underbara barn [Tara and Alexander] eller att jag gifte mig med Ron, jag fick en underbar dotter. Jag ångrar djupt att jag gifte mig med svensken [Peter Holm],” sade hon förra året till Forbes.

LOS ANGELES, CA. October 06, 2018: Joan Collins och Percy Gibson. Foto: Shutterstock

Men även om det inte alltid blivit riktigt som hon tänkt med sina tidigare makar, så är hon väldigt glad över att hon hittade den stora kärleken i Percy. Det visade sig inte minst under pandemin, har hon berättat för sajten.

”Att vara i lockdown fick mig att förstå hur stark vår relation verkligen är,” förklarade hon. ”Jag älskar att ta hand om gäster i gästhuset, resa och socialisera mig, men det förändrades och till följd av restriktionerna var det vara Percy och jag. Det bästa är att vi är varandras bästa vän.”

Vi önskar dig allt gott framöver, Joan! Du är en riktig ikon!

 

Läs mer om...