Carolas besked: Öppnar för att ta över Allsång på Skansen efter Sanna Nielsen

Carola är en av Sveriges mest folkkära artister.

Nu öppnar hon för att ta sig en programledarrollen – i Allsång på SKansne.

– Det skulle kanske passa, säger hon till Aftonbladet.

Carola Häggkvist är en av årets artister i Allsång på Skansen. Det blev officiellt under tisdagen när årets startfält presenterades under en pressträff på Sollidens scen på Skansen.

Carola, som gästat programmet åtskilliga gånger, inleder allsångssommaren den 25 juni. Och där får hon bland annat sällskap av Melodifestivalen-vinnaren John Lundvik.

Överlag blir det ett stjärntätt år på Solliden. Förutom Carola och John Lundvik har programledaren Sanna Nielsen fått med sig artister som Arvingarna, Ann-Louise Hanson, Owe Thörnqvist och Sven-Ingvars.

Sanna Nielsen om Allsång på Skansen 2019: Känner mig lite lugnare

För Sanna Nielsen är det fjärde året som programledare. Och hon känner viss skillnad jämfört med tidigare år.

– Den största skillnaden från tidigare år är att jag känner mig lite lugnare. Det är fjärde året och jag vet hur programmet funkar. Jag känner att programmet har landat i mig och att jag kan se vem jag är i det, säger Sanna Nielsen till TT.

FOTO: Janne Danielsson/SVT

En stor fråga som brukar genomlöpa som en röd tråd varje sommar är huruvida Sanna Nielsen kommer fortsätta som programledare. De senaste åren har det blivit något av en tradition att hon avslöjat det i direktsändning i samband med säsongsavslutningen.

Det är ännu oklart om det blir ett femte år för Sanna. Men om hon skulle sluta finns det en som eventuellt kan tänka sig att ta över.

Och det är ingen mindre än Carola själv.

Carola om att bli programledare för Allsången

I en intervju med Aftonbladet får hon frågan om hon kan tänka sig att ta över.

– Vilken ära så klart. Jag skulle behöva tänka igenom det litegrann. Det skulle kanske passa, egentligen, säger hon till Aftonbladet.

Carola vill på inget sätt peta Sanna Nielsen, men skulle Sanna välja att kliva av är Carola öppen för frågan.

– Jag skulle tänka på det, ja. Nu är åldern lite inne. Så känner jag. Det är fint. Man måste sjunga mycket och vara uppsjungen. Men det kan jag nog få till, säger hon.

Oj! Det hade verkligen varit något. Dela gärna om du också vill se Carola som programledare för Allsång på Skansen.

 

https://www.newsner.com/nyheter/allsang-pa-skansen-2019-artister-tv-datum/