Tomas Ledins hemliga samarbete med ABBA Björn – nya succén utomlands: ”Väldigt roligt”

Tomas Ledin har under det senaste året arbetat med musikalfilmen ”En del av mitt hjärta”, där flera kända svenska skådespelare medverkar.

Nu berättar folkkära artisten om hans samarbete med Björn Ulvaeus.

– Det är väldigt roligt, säger Tomas Ledin till Expressen.

Det blir en stjärnspäckad musikalfilm när filmen ”En del av mitt hjärta” kommer upp på biograferna på juldagen i år.

Filmen kommer få celebert besök av talangerna Malin Åkerman, Christian Hillborg, Jonas Karlsson, Marie Richardson, Johan Rheborg, Johan Ulveson, Shima Niavarani, Per Andersson och Eric Ericson där skådespelarna då och då brister ut i sång, i någon av Tomas Ledins välkända låtar. För regin svarar Edward af Sillén, som bland annat varit kommentator i Eurovision song contest.

Tomas Ledin om känslorna inför musikalfilmen: ”En viss oro”

För mannen själv, Tomas Ledin har det varit viktigt att ha ett finger med i spelet kring detaljer i filmen, likaså att försöka backa ifrån ibland.

– Det har naturligtvis funnits en viss oro under resans gång. Vad som ska hända med mina sånger, i vilket sammanhang de hamnar. Men jag tycker att Edward af Sillén, som står för regin, har förvaltat det med den äran, säger Tomas Ledin till Expressen och fortsätter:

– Filmen är ett lyckopiller , absolut. Men det finns en viss svärta i historien, och det är väldigt viktigt. Det är en sorts upphöjd verklighet, säger han.

Engelska versioner av svenska musikalfilmen

I och med det stora intresset för filmen, har det också väckt stor uppmärksamhet inte bara i Sverige utan även utomlands.

Tillsammans med vännen Björn Ulvaeus och låtskrivaren Andreas Carlsson, har flera av hans välkända låtar översatts till engelska.

– Ja, och den heter då ”A piece of my heart”. Under sommaren har texterna översatts. Björn Ulvaeus har skrivit några texter, Andreas Carlsson merparten. Det är väldigt bra.

Tomas Ledin berättar om nära samarbetet med vännen Björn Ulvaeus. Foto: Anders Wiklund/TT

Öppning för utländsk karriär – efter alla år: ”Väldigt roligt”

Bland annat berättar Tomas Ledin hur han fått råd och tips av Björn kring hur han ska tänka kring hur musikalfilmen ska bli till. Att ha sett båda vännernas, Björn och Benny Anderssons filmerna ”Mamma mia” var självklart.

Tomas Ledin har tidigare berättat kring önskan att slå igenom utomlands som ung, och kanske kan detta vara en nyöppning för hans dröm.

– Ha, ha! Det får vi se. Men det är väldigt roligt. Jag bodde i USA som tonåring, så det engelska språket har jag bra, men jag kände att för att översätta var det bättre att ta in andra, även om jag varit med tidigare. Men som du säger: Jag har haft ambitioner på att nå ut internationellt, gjort engelska plattor tidigare, vi får väl se! Det är kanske filmen som gör det.

Wow vi längtar så tills filmen ”En del av mitt hjärta” kommer! Den kommer säkerligen bli helt magisk med Tomas Ledins musik! Kommer ni att kolla på den?