Sven Melander sågar Melodifestivalen 2018 längs med fotknölarna

Melodifestivalen 2018 tappar tv-tittare. Den tredje deltävlingen var en av de minst sedda sedan programserien startades och nu får SVT-produktionen hård kritik från en riktig tungviktare.

Komikern och skådespelaren Sven Melander sågar manuset för årets Melodifestival längs med fotknölarna, skriver Aftonbladet.

Foto: TT

Sven Melander är en av alla miljontals tittare som följt Melodifestivalen i vinter. SVT-programmet, där Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest ska tas ut, har mötts av hård kritik för sitt manus under de första tre veckorna.

Nu ryter även Melander, 70, ifrån – och tycker särskilt inte att det är bra när programledarna skriker och tjoar.

– Nu tittade jag verkligen och jag tycker att det är ett jätteförakt mot tittarna. Med sådana resurser kan man göra ett jättebra program. Men då måste någon jävel ha en idé, men det har de inte, säger han till Aftonbladet.

Melander hyllar dock bildproduktionen i Sveriges mest sedda tv-program – men manuset har han inte mycket till övers för.

– Nä, manus och manus. Det skulle jag ju inte kalla det. Lite högre krav har jag än ”Är ni klara? Nu kör vi!”. Det kan ju fan en apa i kostym skriva. Jag tror inte att de har en aning om vilket program de vill göra. Det är ingen skillnad på det här och någon slags gudstjänst.

Programledaren David Lindgren och hans sidekick Fab Freddie i årets Melodifestival. Foto: TT

Håller du med Sven Melander? Skriv gärna en kommentar om vad du tycker.