Lasse Berghagen i livlig diskussion med Malin och pojkvännen – efter frieriet: ”Så gör man inte”

Det var många tårar och glädjerop när dottern Maria blev friad till uppe på scenen – en stor överraskning som ingen såg komma.

Under resten av kräftskivan hände ytterligare incidenter.

Malin Berghagen hamnade i en livlig diskussion med sin pappa och nya pojkvännen Martin.

Det hela slutade med att Lasse sa ifrån – med glimten i ögat.

På söndagen hade Lasse Berghagens podcastkollega Olof Röhlander, 43, sin årliga kräftskiva på en restaurang i Stockholm. Olof är tillsammans med Berghagens dotter Maria och självklart var hela Berghagen-familjen bjuden.

Friade till Maria – Lasse Berghagen i tårar

Men inför alla 86 gäster bad Olof om att Maria Berghagen, 43, skulle inta scenen med honom. Väl där gick han ned på knä och friade till sin stora kärlek. Detta fick Lasse Berghagen till tårar – en otroligt vacker upplevelse för 74-årige folkkära artisten.

Kräftskivan blev fylld med kärlek och kvällen fortsatte i kärlekens tecken. Men i Malin Berghagen och Tess Merkel Solomons podd ”Berghagen och Tess” avslöjar Malin den vilda diskussionen som startades mellan henne, nya kärleken Martin Charlton och pappa Lasse.

Lasse vägrar betala: ”Så gör man inte i Afrika”

På kräftskivan kom nämligen flera personer fram till Malin och Martin och sa att de var så glada för deras skull – att Malin äntligen hade hittat sin kärlek i Martin.

Då skojade Malin med pappa Lasse och sa:
”Det blir dyrt nästa år – det blir ju två bröllop”, säger Malin i podcasten ”Berghagen och Tess” och fortsätter:

”Pappa tog det väldigt allvarligt. ’Så gör man inte i Afrika’ sa han. För tydligen är det så i Afrika att det inte alls är pappan eller föräldrarna som står för något. Inte här heller, men man kan ju skoja om det. Men där är det så att han som kommer och vill gifta sig med dottern – han måste lämna en stor binge med pengar till farsan”, säger Malin Berghagen och skrattar i podden.

STOCKHOLM 200100915 Artisten Lasse Berghagen firar 46 år som artist med att besöka 50-talet svenska orter under den längste turné han gjort på 30 år. Foto: Leif R Jansson / TT

”Den tar Berghagen direkt”

”Ja, men det är ju en sed. Martin har bott i Sydafrika. Så då försökte Martin rädda min pappa och sa: ’Dont worry, dont worry, i Afrika är det så att vi som vill gifta oss med dina döttrar ska komma och ge dig pengar. Jag förstår inte varför jag berättar det här för dig, det kanske inte var så smart’. Och min pappa sa bara: ’Den tar vi, den tar Berghagen direkt.’ Så nu blir det nog så att pappa slipper att lägga ut. Pappa Lasse har gjort sitt, kan inte han få chilla nu liksom”, säger Malin Berghagen i podden.

Det verkar som att Lasse Berghagen blev nöjd över den slutgiltiga överenskommelsen – Martin betalar för hela kalaset. Med glimten i ögat verkar de ha väldigt roligt tillsammans och hyser väldigt stor kärlek för varandra i den här familjen. Sprid gärna vidare för att önska familjen Berghagen ett stort grattis till all kärlek! Må alla eventuella bröllop bli dagar att minnas för alltid <3 

Video – 10 låtar som legat längst på svensktoppen: