Shane MacGowans sista önskan – efter begravningen fick gästerna något de aldrig skulle glömma

Shane MacGowan begravdes i fredags.
The Pogues-sångaren, som blev 65, hade lämnat en sista överraskning till begravningsgästerna.
Efter ceremonin kunde alla förstå vad som var hans sista önskan, skriver Mirror.

I fredags den 8 december begravdes den legendariske rocksångaren Shane MacGowan.

Han blev känd över världen som sångare i punkbandet The Pogues, som slog igenom på 1980-talet. Deras mest kända låt är utan tvekan julklassikern ”Fairytale of New York”, som de spelade in med Kirsty MacColl. Den släpptes första gången i november 1987.

I Storbritannien var ”Fairytale of New York” det den mest spelade jullåten på hela 2000-talet – det säger inte lite om dess betydelse.

Men Shane MacGowans tid i The Pogues kantades också av motgångar, och år 1991 fick han sparken från bandet på grund av sitt missbruk.

Bandet återförenades senare och turnerade tills år 2014. Deras sista uppträdande i Sverige skedde 2007 i Göteborg.

Under hösten vårdades MacGowan på intensiven, och på slutet behövde han hjälp att andas på grund av en inflammation i hjärnan. I slutet av november meddelade familjen att stjärnan somnat in i sviterna av en lunginflammation, 65 år gammal. Enligt Mirror led folksångaren även av bältros och tillbringade sista tiden på sjukhus.

– Shane kommer alltid att vara ljuset som jag håller framför mig och måttet på mina drömmar och mitt livs kärlek, skrev MacGowans hustru, numera änka Victoria Mary Clarke i ett uttalande och fortsatte:

– Det finns inget sätt att beskriva saknaden som jag känner och längtan efter bara ett till av hans leenden som lyste upp min värld.

Artikeln fortsätter under bilden.

Nu har MacGowan förts till sin sista vila.

Det var i fredags som The Pogues frontfigur och självklare stjärna begravdes.

Massor av människor hade samlats i den irländska staden Nenagh för att ta ett sista farväl av MacGowan.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Damien Eagers/PA via AP/TT

Bland alla vänner och fans som ville säga adjö fanns bland andra stjärnor som Johnny Depp, Bob Geldof och Imelda May, och under begravningsceremonin framfördes bland annat ”Fairytale of New York”, uppger Mirror.

Victoria Mary Clarke, stjärnans hustru, fanns vid hans sida in i det sista.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Niall Carson/PA via AP/TT

Efteråt kom det fram att MacGowan hade lämnat en sista hälsning till familj, vänner och fans.

När begravningsgästerna samlades på puben The Thatched Cottage i staden, framkom det nämligen att artisten lämnat en slant i baren som gästerna skulle få åtnjuta efter hans bortgång.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Enligt Mirror hade MacGowan lämnat motsvarande över 110 000 kronor, eller 10 000 euro, i baren så att gästerna skulle kunna få beställa i baren, utan extra kostnad.

– Jag känner till puben de ska till för att äta efteråt. Det har redan överlämnats 10 000 euro över disken för gratis öl, det var Shanes sista önskan, sade en person som ingick i MacGowans ”dryckessällskap” enligt The Independent.

Tack för allt, Shane. Vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev