Carola om sonen Amadeus förändring – efter alla år: ”Har saknat det”

Efter en tuff skilsmässa från Runar Sögaard gled Carola och hennes son Amadeus ifrån varandra.

I en intervju med Allas berättar nu artisten om deras förändrade relation.

– Nu när han är över 20 år visar han mer omtanke och respekt för mig och på ett sätt som jag som mamma faktiskt känner att jag behöver. Jag har saknat det, säger hon till tidningen.

Carola Häggkvist har alltid varit en artist med många strängar på sin lyra.

I jul är det dags för hennes nya program ”Carolas advent” som kommer ha premiär i december i TV3.

Men förutom det är det också ett liv fullt med glädje tillsammans med hennes pojkvän Jimmy Källqvist, dottern Zoe och sonen Amadeus.

Förändringen med sonen

I en intervju med Allas berättar den folkkära sångerskan om den turbulenta tiden när hon skiljde sig från Amadeus pappa, Runar Sögaard.

Hon säger att det har aldrig varit någon tonårsrevolt från Amadeus sida som alltid skött skolan och gått i kyrkan, men deras relation har vuxit.

– Jag känner att sedan Amadeus blivit vuxen så har jag på något vis fått tillbaka min son, säger hon till Allas.

Amadeus är fotbollsspelare i Superettan-laget IK Frej och är i dag 21 år, något som märks menar Carola.

– Nu när han är över 20 år visar han han mer omtanke och respekt för mig och på ett sätt som jag som mamma faktiskt känner att jag behöver. Jag har saknat det, fortsätter Carola och tillägger:

– Han är min son, men i dag har vi dessutom en vänskaplig, stark relation och vi kan ha bra och djupa samtal kring middagsbordet, ofta tillsammans med hans flickvän.

Sjöng för Carola på 50-årsfest

Hon berättar också om ett fint ögonblick då Amadeus överraskade henne under hennes 50-års fest, då han sjöng ”A song for mama”.

– Han gjorde det så otroligt fint. Amadeus sjunger superärligt, sådär souligt och modernt. Han är en mycket bättre sångare än jag. Jag klarade inte av den där upplevelsen, det var så starkt och tårarna bara rann.

Så fint att er relation har vuxit lika mycket som också Amadeus har gjort! All lycka till er!