Benjamin Ingrossos hjärtskärande ord om Hans lämnar alla i tårar – hyllningen till morfar: ”Allas vår hjälte”

Hans Wahlgren har gått ur tiden.
Nu hyllas han av barnbarnet Benjamin Ingrosso.
Artistens ord om sin morfar berör verkligen på djupet.

Han sjunger om ”Det stora röda huset” och alla minnen som etsat sig fast genom åren med sin familj.

Benjamin Ingrosso har inte varit sen med att hylla sin morfar Hans Wahlgren – både när han fortfarande var i livet och nu, när han har lämnat jordelivet.

Det var i helgen som svenska folket möttes av beskedet att den mångsidige skådespelaren, textförfattaren och sångaren gått ur tiden, 86 år gammal.

Han sörjs nu av bland andra barnbarnet Benjamin, som i förra veckan firade stora framgångar när han uppträdde på den stora Eurovision-scenen i Malmö.

Bara några dagar senare förbyttes den glädjen i sorg och saknad för den folkkäre popstjärnan.

Nu berättar Benjamin om sin saknad efter att morfar gått bort.

– Du var inte bara den roligaste jag vet, den varmaste själen, den snyggaste mannen, genomgod och så så snäll, du var också min kollega och bästa vän. Med det absolut största av hjärtan, skriver Ingrosso i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Artisten skriver att han kommer sakna Hans ”så det gör ont”. Han minns tillbaka på klibbiga pastaupplevelser och morfars roliga historier. På sommarmorgnar med frukost på altanen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Benjamin Ingrosso i "Hellenius hörna". Foto: TV4
Benjamin Ingrosso i ”Hellenius hörna”. Foto: TV4

– Tack för jag fick äran att leva hela 26 år med dig. Mina barn och barnbarn… dom ska allt få höra hur det var när ”morfar levde”. Du finns inte längre. Men du finns i mig nu morfar. I oss alla och framförallt I det stora röda huset. Allas vår hjälte, skriver Benjamin Ingrosso och fortsätter:

– Vi ses snart igen .. men först ska ska vi andra leva vidare lite till. Mormor tar vi hand om. Jag kanske lånar din gula lacoste tröja om det är lugnt? Och Lova mig att du hälsar på då och då. Det blir så tomt annars.

Han avslutar sitt inlägg med att förklara hur mycket han älskar sin morfar, och att han aldrig kommer glömma honom.

– Ja du morfar.. att vara mojfaj.. det gjorde du jävligt bra. Bäst av alla faktiskt!
Hoppas du sitter någonstans nu och njuter av en fin utsikt, kanske en version av torsbyfjärden och löser ditt korsord med en kopp kaffe och en ostmacka, skriver Benjamin i sitt uppmärksammade inlägg.

Som har fått massor av kärlek i form av stöttande kommentarer i dagarna.

Stödet till Benjamin efter fina orden om morfar

Många som läst inlägget berättar att de är djupt berörda av hans ord om sin morfar.

– Så otroligt fint Benjamin! Så mycket kärlek, skriver skådespelaren Maria Lundqvist.

– Ååå vad fint och kärleksfullt. Väldigt sorgligt att han gått bort. Ja, ni kommer ses igen helt övertygad, skriver en av Benjamins följare i ett svar till stjärnan.

– Åh så fint skrivet Benjamin. Och oj så han kände sig älskad och du…HUR ska han hålla sig ifrån att komma o hälsa på. Familjen Wahlgren är som en fyr som brinner av all kärlek ni har till varandra, den fyren kan ha inte missa vart han än befinner sig! skriver en annan följare i en kommentar till inlägget.

– Så ledsamt hörde detta i dag och då tänkte jag på låten det röda huset då började jag gråta, vet hur det är att mista någon och det gör så fruktansvärt ont, man får påminna sig om alla fina stunder och minnen, fint skrivet av dig benjamin, beklagar sorgen av hela mitt hjärta, skriver ytterligare en följare till Benjamin.

Så vackert.

Tack för allt, Hans. Vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev