Foto: Shutterstock

Harrys 3 ord gjorde William skogstokig – nu kommer utspelet fram som slet isär bröderna

Relationen mellan bröderna prins Harry och prins William har varit infekterad sedan flera år tillbaka.

I sin memoar ”Spare”, återberättar Harry ögonblicket som fick hans storebror att se rött – och gå till attack.

Han grep tag i min krage, slet av mitt halsband och knuffade mig till golvet”, skriver prins Harry.

För fyra år sedan beslutade sig prins Harry för att lämna sin familj i Storbritannien och flytta till Montecito i Kalifornien.

Anledningen var att hans hustru, Meghan Markle, inte längre kände sig bekväm eller välkommen i det kungliga sällskapet. De packade ihop sina saker och lämnade landet och sina kungliga uppdrag bakom sig.

Situationen eskalerade ytterligare ett år senare, 2021, när Harry och Meghan talade ut om situationen i en stor intervju med Oprah Winfrey, där de kritiserade kungafamiljens beteende gentemot Meghan.

Fysiska uppgörelsen mellan prins Harry och prins William

Efter intervjun var Harrys familj rasande på prinsparet. Men enligt Harry hade prins Williams hårda ton mot Meghan börjat redan innan de lämnade familjen.

2019 kallade William sin svägerska Meghan för ord som ”svår”, ”dryg” och ”motsträvig” till prinsen, skrev Harry i sin memoar ”Spare”, enligt Mirror. Harry menade att William eldade på narrativet om hans hustru.

Situationen eskalerade till en fysisk uppgörelse när William kom över till Nottingham Cottage i Kensington Palace-området för att prata med sin bror.

Enligt Harry var hans bror redan ute efter en konfrontation och agerade inte rationellt när bröderna började skrika på varandra.

Hertigen av Sussex menar att William påstod att han försökte hjälpa till, varpå Harry svarade: ”Är du seriös? Hjälpa mig? Ursäkta – kallar du det här för att hjälpa mig?”, skriver Harry i ”Spare”.

Harry skrev: ”Han satte ner vattnet, kallade mig något annat, och sedan kom han emot mig. Allt hände så snabbt. Så väldigt snabbt. Han grep tag i min krage, slet av mitt halsband och knuffade mig till golvet. Jag landade på hundens skål, som sprack under min rygg, och bitarna skar in i mig. Jag låg där ett ögonblick, omtöcknad, sedan reste jag mig och bad honom gå ut.

William bad honom slå tillbaka och hänvisade till liknande bråk när de var barn. Harry vägrade, varpå William återvände ”och såg ångerfull ut” och bad om ursäkt.

Harry sa då till sin bror ”du attackerade mig”, varpå William svarade: ”Jag attackerade dig inte, Harold.”

Meghan märkte senare skrapsåren och blåmärkena och Harry berättade om attacken, men hon blev inte så överraskad och ”inte alls arg”. Hon blev istället fruktansvärt ledsen.

Därför sätter William stopp för Harry

Nu har det gått fem år sedan det fysiska bråket mellan bröderna men ännu har William svårt att släppa allt som har hänt sedan dess.

Harry är däremot villig att lägga bråken bakom sig och återvända till monarkin, för att hjälpa till medan deras pappa kung Charles är sjuk i cancer. Det har en källa som står prinsen nära berättat för tidningen Mirror.

– Harry är redo och villig att hjälpa till och tror verkligen att det skulle fungera bra för båda parter. Enligt hans uppfattning skulle det inte vara olikt det som föreslogs redan 2020, med en hybridmodell för arbetet. Med kungens sjukdom finns det kanske större anledning att överväga dessa alternativ.

Men William tänker inte tillåta sin bror att komma tillbaka efter det han har orsakat och menar att kronprinsen istället kan ta på sig fler uppdrag under tiden.

– Vad som än har diskuterats mellan William och kungen är privat, men det är absolut och kategoriskt klart att han (William) inte skulle tillåta Harry att återvända. Han tyckte att det var en dålig idé vid den tiden och han är ännu tydligare nu, säger en källa till The Mirror och fortsätter:

– Om någon ska ta på sig fler plikter så är det William och det är inte ens på agendan just nu. Hans huvudfokus ligger på sin fars hälsa, hans familj och vad som är bäst för monarkin. Det finns en nollprocentig chans att Harry kommer tillbaka i någon kapacitet.

Hoppas ni kan lösa alla era konflikter snart.

Det hade varit så roligt att se hela familjen samlad igen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev