Foto: Shutterstock, Instagram

Gordon Ramsays stora tragedi – frun Tanas erkännande efter missfallet: ”Mycket skuldkänslor”

Gordon Ramsay och hans fru Tana har sex barn tillsammans. För åtta år sedan drabbades de av ett tragiskt missfall och de förlorade sin son Rocky.

Det är någonting som Tana fortfarande klandrar sig själv för.

– Det kommer alltid att vara något jag aldrig, aldrig kan komma över, säger hon i podcasten ”Postcards from Midlife”.

Paret fick sitt första barn Megan, 26, redan 1998. Sedan dess har kändiskocken Gordon Ramsay, 57, och hans fru Tana Ramsay, 49, fått fem barn till.

1999 kom tvillingarna Holly Anna och Jack Scott, 24. Två år senare fick de Matilda ”Tilly”, 22, och på senare år har de även fått Oscar James, 5, och Jesse James, 8 månader.

Minstingen kom som en riktig överraskning för många. De hade nämligen inte annonserat att Tana var gravid. I november 2023 slog bomben ned!

Vilken underbar födelsedagspresent. Var goda att välkomna Jesse James Ramsay, 3,2 kg. Ett till knippe kärlek till Ramsay-brigaden. 3 pojkar, 3 flickor… Klara”, skrev tv-kändisen på Instagram.

Det har varit 9 nervkittlande månader, men vi klarade det och vi har fått den här lilla krabaten. Nu är Ramsay-familjen definitivt komplett”, skrev sexbarnsmamman Tana.

Barnen förändrade Gordon Ramsay

Gordon har gjort sig känd genom åren för att vara en ganska ilsken och aggressiv man, åtminstone i tv-program som ”Hell’s Kitchen” och ”Gordon’s Kitchen Nightmares”.

Men själv menar han att barnen gjort honom till en annan, mer känslosam och mild, människa. Han har sagt till People Magazine att barnen ”tagit fram känslorna i honom”.

– Tana är superhård, en före detta Montessori-lärare. Så jag är den mjuka, sa han.

– Han är, tro det eller ej, otroligt känslig. Han gråter ofta, fyllde Tana i.

Ramsay om tragiska missfallet

Paret har upplevt en gemensam tragedi tidigare. 2016, innan de fick sönerna Oscar och Jesse James, väntade de tillökning i form av en annan son som de skulle döpa till Rocky.

Men 20 veckor in i graviditeten förlorade de honom på grund av ett missfall. Tana kände sig direkt skyldig för det hela.

– Jag har fortfarande så mycket skuldkänslor. Visste jag, borde jag ha vetat? Borde jag ha gjort något annorlunda?, sa hon nyligen i podcasten ”Postcards from Midlife”, enligt Metro.

– Det är en av de där sakerna som vissa dagar känns helt okej och man kan liksom rättfärdiga det. Andra dagar, av någon anledning, oavsett om det beror på att man är övertrött eller om något triggar en, kan jag ha en dag då jag känner mig väldigt känslosam.Det kommer alltid att vara något jag aldrig, aldrig kan komma över, fortsatte hon.

”Aldrig varit med om liknande”

Hon berättar också att när paret fick Oscar, drygt tre år efter att Rocky gick bort, så hade hon i perioder svårt att glädjas åt tillskottet i familjen.

– En av de svåraste perioderna var faktiskt efter att jag hade fått Oscar, han måste ha varit ungefär tre veckor gammal. Jag hade en dag då jag kände mig så känslosam. Jag tror att det var skuldkänslorna över att jag inte tyckte att jag kände tillräckligt för Rocky eftersom jag hade varit så glad över att ha fått en ny bebis, säger Tana.

– Och så tänker man plötsligt att det kändes orättvist att jag inte hade tänkt tillräckligt eller varit ledsen. Man kan aldrig veta vad som väntar runt hörnet när det gäller sorg, och vi har aldrig varit med om något liknande, säger hon.

Det är givetvis en stor sorg att förlora ett barn. Det är någonting som följer med en resten av livet.

Så modigt att du vågar dela med dig av ert trauma, Tana. Ni är så starka.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev